Yalnız Mesajı Göster

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #13
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri









Malzemeler
  • Yarım kg halka kalamar
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet sivri biber
  • 2 adet küp doğranmış domates
  • 4 diş sarmısak
  • 4-5 adet tane karabiber, tuz
  • 1 çay bardağı su
Yapılışı

Zeytinyağında küp doğranmış sivri biberi soteleyin İçine domates, sarmısak, tane karabiber, tuz ilave edin En son kalamar ve suyunu kattıktan sonra, kısık ateşte kalamar yumuşayıncaya kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın









Malzemeler
  • 12 adet 300’er gramlık
  • tüp kalamar
  • 2 su bardağı osmancık pirinç
  • Bir buçuk kg beyaz kuru soğan
  • 1 demet dereotu
  • 2 çorba kaşığı kuşüzümü
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çorba kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı zeytinyağı
  • 100 gram tereyağı

Kalamarlar için
  • 3-4 şişe soda
  • 1 çay kaşığı karbonat
Yapılışı

Kalamarları iyice yıkayıp soda ve 1 çay kaşığı karbonatta 3 saat süreyle yumuşamaları için bekletin
Diğer tarafta yıkayıp süzdüğünüz pirinci bir kaba alın Üzerine ince doğradığınız soğanları ve dereotunu ekleyin Zeytinyağı ve tereyağı hariç kalan malzemeyi de üzerine ilave edin ve yoğurun
Kalamarların içini harçla yarım doldurun Ağızlarını iğne iplikle dikip tencereye dizin
Üzerine bol soğuk su ilave edin 2 su bardağı zeytinyağını da ekleyip, orta ateşte 40 dakika pişirin
Tereyağını bir tavada eritip, pişmiş kalamarları yağda 1-2 çevirerek servis yapın

Lezzetlercom



Alıntı Yaparak Cevapla