Konu
:
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
08-03-2012
#
13
Prof. Dr. Sinsi
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
Malzemeler
Yarım kg halka kalamar
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet sivri biber
2 adet küp doğranmış domates
4 diş sarmısak
4-5 adet tane karabiber, tuz
1 çay bardağı su
Yapılışı
Zeytinyağında küp doğranmış sivri biberi soteleyin
İçine domates, sarmısak, tane karabiber, tuz ilave edin
En son kalamar ve suyunu kattıktan sonra, kısık ateşte kalamar yumuşayıncaya kadar pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Malzemeler
12 adet 300’er gramlık
tüp kalamar
2 su bardağı osmancık pirinç
Bir buçuk kg beyaz kuru soğan
1 demet dereotu
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı zeytinyağı
100 gram tereyağı
Kalamarlar için
3-4 şişe soda
1 çay kaşığı karbonat
Yapılışı
Kalamarları iyice yıkayıp soda ve 1 çay kaşığı karbonatta 3 saat süreyle yumuşamaları için bekletin
Diğer tarafta yıkayıp süzdüğünüz pirinci bir kaba alın
Üzerine ince doğradığınız soğanları ve dereotunu ekleyin
Zeytinyağı ve tereyağı hariç kalan malzemeyi de üzerine ilave edin ve yoğurun
Kalamarların içini harçla yarım doldurun
Ağızlarını iğne iplikle dikip tencereye dizin
Üzerine bol soğuk su ilave edin
2 su bardağı zeytinyağını da ekleyip, orta ateşte 40 dakika pişirin
Tereyağını bir tavada eritip, pişmiş kalamarları yağda 1-2 çevirerek servis yapın
Lezzetler
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul