Konu
:
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
08-03-2012
#
15
Prof. Dr. Sinsi
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
Malzemeler
5 çorba kaşığı margarin
3 diş sarmısak
200 gram arpacık soğan
4 adet biber
2 adet domates
400 gram haşlanmış börülce
1 tatlı kaşığı toz beyaz biber
1 su bardağı beyaz şarap
4 çorba kaşığı tereyağı
800 gram levrek balığı
800 gram karides
3 su bardağı rendelenmiş kaşar
peyniri
Bir tutam tuz
Yapılışı
Margarini bir tencereye alıp kıyılmış sarmısak ve ikiye kestiğiniz soğanları ilave edip kavurun
Üzerine ince kıyılmış biber, domates, haşlanmış börülce, tuz ve toz beyaz biberi ilave edin
Beyaz şarabı da ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin
Güvece tereyağı sürün
Çok az miktarda hazırladığınız harçtan yayın
Önceden haşlayıp ayıkladığınız ya da temizlenmiş aldığınız karides ile levreği güvece alın
Kalan harcı da üzerine kapayın
En üste rendelenmiş kaşar peynirini serpin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar iyice eriyinceye kadar pişirin
caferuj
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul