Yalnız Mesajı Göster

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #15
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri






Malzemeler
  • 5 çorba kaşığı margarin
  • 3 diş sarmısak
  • 200 gram arpacık soğan
  • 4 adet biber
  • 2 adet domates
  • 400 gram haşlanmış börülce
  • 1 tatlı kaşığı toz beyaz biber
  • 1 su bardağı beyaz şarap
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 800 gram levrek balığı
  • 800 gram karides
  • 3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Bir tutam tuz
Yapılışı

Margarini bir tencereye alıp kıyılmış sarmısak ve ikiye kestiğiniz soğanları ilave edip kavurun
Üzerine ince kıyılmış biber, domates, haşlanmış börülce, tuz ve toz beyaz biberi ilave edin
Beyaz şarabı da ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin Güvece tereyağı sürün
Çok az miktarda hazırladığınız harçtan yayın
Önceden haşlayıp ayıkladığınız ya da temizlenmiş aldığınız karides ile levreği güvece alın
Kalan harcı da üzerine kapayın En üste rendelenmiş kaşar peynirini serpin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar iyice eriyinceye kadar pişirin

caferuj

Alıntı Yaparak Cevapla