Yalnız Mesajı Göster

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #16
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri






Malzemeler
  • 1 kg iri boy balık (kefal, lüfer, palamut veya alabalık)
  • 1 su bardağı konserve bezelye
  • 10 adet kiraz domates
  • Yarım limon, tuz, karabiber
  • Yarım demet dereotu

Sos için
  • 3 diş ezilmiş sarmısak
  • Yarım limonun suyu, 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • 7-8 adet tane karabiber, tuz
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
Yapılışı

Temizleyip halka şeklinde dilimlediğiz balıkları yıkadıktan sonra 1 saat kadar süzülmeye bırakın
Süzülen balıkları kaplara dizin Üzerine bezelyeleri serpiştirin
Domatesleri de yerleştirin Dilimlediğiniz limonu balıkların arasına ilave ettikten sonra üzerine tuz ve karabiberi serpin Kiremitleri folyo ile kapladıktan sonra önceden ısıtılmış 250 derece fırında 30 dakika pişirin
Sos için tüm malzemeyi kavanozda iyice çalkalayın
Pişen balıkların üzerinden folyoyu çıkardıktan sonra sosu gezdirip sıcak olarak servis yapın

caferuj

Alıntı Yaparak Cevapla