Konu
:
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
08-03-2012
#
16
Prof. Dr. Sinsi
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
Malzemeler
1 kg iri boy balık
(kefal, lüfer, palamut veya alabalık)
1 su bardağı konserve bezelye
10 adet kiraz domates
Yarım limon, tuz, karabiber
Yarım demet dereotu
Sos için
3 diş ezilmiş sarmısak
Yarım limonun suyu, 1 tatlı kaşığı soya sosu
7-8 adet tane karabiber, tuz
1 tatlı kaşığı fesleğen
Yapılışı
Temizleyip halka şeklinde dilimlediğiz balıkları yıkadıktan sonra 1 saat kadar süzülmeye bırakın
Süzülen balıkları kaplara dizin
Üzerine bezelyeleri serpiştirin
Domatesleri de yerleştirin
Dilimlediğiniz limonu balıkların arasına ilave ettikten sonra üzerine tuz ve karabiberi serpin
Kiremitleri folyo ile kapladıktan sonra önceden ısıtılmış 250 derece fırında 30 dakika pişirin
Sos için tüm malzemeyi kavanozda iyice çalkalayın
Pişen balıkların üzerinden folyoyu çıkardıktan sonra sosu gezdirip sıcak olarak servis yapın
caferuj
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul