Yalnız Mesajı Göster

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #18
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri








Malzemeler
  • 2 adet çipura
  • 5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 100 gram ıspanak yaprağı
  • 5-6 adet mantar
  • 5 adet karides
  • 4 adet midye
  • 2 çorba kaşığı krema
  • 1 çay kaşığı baharat karışımı
Yapılışı

Çipuraları ayıklayın ve ortalarındaki kılçığı çıkarın
Diğer tarafta 2 çorba kaşığı sıvıyağı tencereye alın İnce kıyılmış ıspanak yaprağı, mantar, karides ve midyeyi sıvıyağda soteleyin
Krema ve baharat karışımını ilave edip bütün malzemeyi 1-2 defa çevirdikten sonra ocağın altını kapatın
Balıkların içine bu karışımı paylaştırın
Balık dolmalarını yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine sıvıyağ gezdirin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin Piştikten sonra kalınca dilimleyin Sebzeli pilavla birlikte servis yapın

sofra

Alıntı Yaparak Cevapla