Yalnız Mesajı Göster

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #23
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri









Malzemeler
  • 1 kg hamsi
  • 5 adet orta boy patates
  • 5 adet orta boy soğan
  • 2-3 dal kereviz sapı (yapraklı)
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz
Yapılışı

Hamsileri temizleyip tuzladıktan sonra kenara alın
Patates ve soğanları temizledikten sonra yarım santimlik halkalar şeklinde doğrayın
Kırmızı biber, kereviz ve maydanozu ince kıyıp bir kapta karıştırdıktan sonra kenara alın
Fırın kabını hafifçe yağlayın Doğradığınız soğanları kabın dibine dizip üzerine bir sıra balık yerleştirin
Kırmızı biberli karışımdan üzerine serpin
Patatesleri balıkların üzerine dizin Bir sıra daha balık dizin Yeniden kırmızı biberli maydanozlu karışımdan serpin Sıvıyağı yemeğin üzerinde gezdirin
Tuzunu ayarlayın Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin
Folyoyu alıp yeniden fırına verin
Balıkların üstleri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın







Malzemeler
  • 1 kg hamsi
  • 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 dal taze soğan
  • 8-10 dal maydanoz
  • 8-10 dal dereotu
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ

Servis için
  • 5-6 dal maydanoz
  • 4-5 dilim limon
Yapılışı

Hamsiyi temizleyip kılçıklarını çıkarın
Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurup kenara alın
Bir tavaya 5 çorba kaşığı sıvıyağ koyup 10-12 adet hamsiyi kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkarın
Balıklar ılındığında blendere alıp üzerine dolmalık fıstık, iri kıyılmış taze soğan, maydanoz ve dereotunu ekleyin Tuzunu ayarlayıp blenderden geçirin
Bir adet balığı temizlenmiş kısmı üste gelecek şekilde, düz bir zemine alın İçine hazırladığınız harçtan koyup üzerine bir balık daha koyun
Balık bitene kadar aynı işleme devam edin Daha sonra balıkları galeta ununa bulayın
Kızgın yağda arkalı önlü kızartıp, fazla yağını almak için kağıt havluya çıkarın ve tuzlayın
Tabağa alıp, maydanoz yaprakları ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın


Ne pişirsem

Alıntı Yaparak Cevapla