08-03-2012
|
#24
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
Malzemeler- Yarım kg hamsi
- 1 çay bardağı mısır unu
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Kırmızı pulbiber
Yapılışı
Hamsilerin kılçıklarını çıkarıp tuzlayın Yarısının dış yüzünü mısır ununa bulayın
Yağlanmış yapışmaz yüzeyli tavaya aralıksız dizin Bir kapta rendelenmiş kaşar peynirini, ince kıyılmış maydanozu, dereotunu ve pulbiberi karıştırın Bu karışımı, tepsiye dizdiğiniz hamsilerin ortasına yayarak yerleştirin
Kalan hamsilerin de dış yüzlerini mısır ununa bulayıp iç malzemenin üzerine dizin
Kısık ateşte kızartın Altı kızarınca tabakla ters çevirip diğer tarafı da kızartın Dilimleyip servis yapın
Malzemeler
- 1 kg hamsi
- 4 adet büyük boy soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- Yarım demet dereotu
- Tuz, yenibahar, nane
Yapılışı
Soğanları ince doğrayın Bir tencereye aldığınız zeytinyağında fıstığı kavurun Üzerine dolmalık üzüm, pirinç, ince doğranmış dereotu, tuz, yenibahar ve naneyi ilave edip karıştırın Son olarak su ilave edip pilavı pişirin Piştikten sonra, bir süre demlenmeye bırakın Kılçıkları çıkarılmış hamsileri fırın kabına ya da porsiyonluk güveç kaplarına dizin Ortasına demlenen pilavı dökün Pilavın üzerini hamsiyle kapatın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40-45 dakika pişirin Sıcak servis yapın
Lazzet dergisi
|
|
|