Yalnız Mesajı Göster

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #25
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri









Malzemeler
  • 1 kg deniz levreği
  • 50 gram yaş maya
  • 4-5 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Tuz, karabiber, nane
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurtanın sarısı

Yapılışı

Deniz levreğini iyice yıkadıktan sonra bir kenara alın Hamuru hazırlamak için yaş mayayı ılık su ve 4-5 kaşık
unla birlikte yoğurup hamur haline getirin ve dinlenmeye bırakın Sonrasında hamur kulak memesi kıvamına
gelene dek un ekleyerek yoğurun Tuzu, karabiberi, naneyi ve zeytinyağını da ekledikten sonra levreği hamurun ortasına yerleştirip, hamuru mkapatın Üzerine yumurta sarısını sürdükten sonra 175 derece fırında hamur kızarıncaya dek pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla