Yalnız Mesajı Göster

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #26
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri






Malzemeler
  • 30 adet kabuklu dolmalık midye
  • 3 su bardağı zeytinyağı
  • 2 kg beyaz kuru soğan
  • 2 su bardağı osmancık pirinç
  • 2 çorba kaşığı kuşüzümü
  • 1 çorba kaşığı nane
  • 1 demet dereotu
  • 2 çorba kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker

Midyeler için

Yarım çay bardağı sirke

Yapılışı

Midyeleri kabuklarıyla birlikte derin bir kapta soğuk suya koyun
Yarım çay bardağı sirke ekleyip 30 dakika bekletin İyice yıkayın İki kabuğunun arasında olan yosunları ince ağızlı bir bıçakla temizleyin
Zeytinyağını tavaya alıp küp doğranmış soğanları iyice pembeleşene kadar kavurun
Yıkanmış 2 su bardağı pirinci ilave edin Pirinçler beyazlaşıp tane tane olana kadar kavurun
Malzemenin kalanını da ilave edin ve şöyle bir-iki çevirip soğumaya bırakın
Midyelerin bir yüzünü doldurup kapatın Tencereye ağızları yukarı gelecek şekilde ve sıkıştırarak dizin Üzerini geçecek kadar soğuk su koyun ve orta ateşte kaynayana kadar pişirin
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika daha tutup ocaktan alın
Soğuyana kadar ağızları açılmadan dinlendirin Servis yaparken açın ve limon sıkarak ikram edin











Malzemeler
  • 4 adet midye
  • 2 diş sarmısak
  • 3 dilim tost ekmeği
  • 60 gram parmesan peyniri
  • 3'er dal dereotu ve maydanoz
  • 1 tutam karabiber Yarım çay bardağı zeytinyağı, tuz
Yapılışı

Midyeleri iyice yıkadıktan sonra kaynayan bol suda 10 dakika kadar haşlayın Pişince midyelerin ağızları açılacaktır (Ağızları açılmayan midyeleri kullanmayıp, atın Taze olmama ihtimali var!)
Sudan aldığınız midyeleri ikiye ayırın Tost ekmeği, sarımsak, parmesan peyniri, dereotu ve maydanozu blendere alın
Üzerine karabiber ve zeytinyağı ekleyip birlikte çekin Tuzunu ayarlayın
Haşlanmış midyelerin etli kısımlarının üzerine hazırladığınız harçtan koyun
Düşük ısılı fırında, üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın

Cafe ruj

Alıntı Yaparak Cevapla