Yalnız Mesajı Göster

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #29
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri






Malzemeler
  • 2 adet levrek (fileto olarak hazırlanmış, derisi ve kılçıkları çıkarılmış)
  • Yarım limon suyu
  • tuz, karabiber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 3-4 kırmızı soğan
  • 1 paket brokoli, dallarına ayrılmış
  • 1 paket Brüksel lahanası, sapları kesilmiş
  • 1 paket kültür mantarı veya karnabahar
  • 3-4 havuç, soyulmuş ve halka halka doğranmış

Hazırlanması

Brokoli, Brüksel lahanası, mantar ve havucu yıkayıp buharda pişirin
Levrekleri yıkayıp kurulayın Limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp balıkların her iki yanına sürün Bu halde 10 dakika kadar bekletin
Bu arada soğanları halka halka kesip tuzla ovun Sudan geçirip servis tabaklarına dizin
Geniş bir tavayı ısıtın Yağı ilave edin Balıkları tavaya alıp arada sallayarak her iki tarafını dörder dakika kadar pişirin
Pişince tavadan çıkartıp kâğıt havlu üzerine alın Yağı süzülünce soğanların üzerine yerleştirin Etrafına buharda pişmiş sebzelerden dizin, limon dilimleriyle servis yapın

Nepişirsemcom

Eğer buharda pişmiş sebzeleri sevmiyorsanız levrek tavayı sadece soğan, maydanoz ikilisiyle ya da yağda sotelenmiş uzun, ince kesilmiş sebzelerle de servis yapabilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla