Konu
:
Alabalik
Yalnız Mesajı Göster
Alabalik
08-03-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Alabalik
ALABALIK TAZE SOĞANLI BAHARATLI
2 adet iri alabalık 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik 1 çorba kaşığı karabiber
5 adet taze soğan Tuz
HAZIRLANIŞI :
Balıkları ikiye bölüp, kılçıklarını çıkartın
Bir kasede zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzu karıştırın
Hazırladığınız karışımı balıkların her tarafına sürün
Soslu balıkları buzdolabında yarım saat bekletin
Taze soğanları ince doğrayın
Geniş bir tencerenin yarışına kadar su doldurup kaynatın
Balıkları, tencerenin içine oturacak genişlikte bir kevgire veya buhar süzgecine yerleştirin
Üzerleri küçük doğranmış taze soğan serpin
Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte balıklar yumuşayan kadar pişirin
Buharda pişirirken, tencerenin kapağının açılmaması gerekir
Aksi halde buhara geçmiş olan vitamin ve minerallerde kayıp oluşur
Bu yemeği, alabalık yerine Mersin balığı ya da palamut dibi balıklarla da yapabilirsiniz
http://www
maksimum
com/yemeicme/tarif/1419
php
SİTESİNDEN ALINMIŞTIR
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul