Konu: Alabalik
Yalnız Mesajı Göster

Alabalik

Eski 08-03-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalik



ALABALIK TAZE SOĞANLI BAHARATLI


2 adet iri alabalık 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kekik 1 çorba kaşığı karabiber

5 adet taze soğan Tuz


HAZIRLANIŞI :

Balıkları ikiye bölüp, kılçıklarını çıkartın

Bir kasede zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzu karıştırın Hazırladığınız karışımı balıkların her tarafına sürün Soslu balıkları buzdolabında yarım saat bekletin

Taze soğanları ince doğrayın Geniş bir tencerenin yarışına kadar su doldurup kaynatın

Balıkları, tencerenin içine oturacak genişlikte bir kevgire veya buhar süzgecine yerleştirin Üzerleri küçük doğranmış taze soğan serpin Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte balıklar yumuşayan kadar pişirin Buharda pişirirken, tencerenin kapağının açılmaması gerekir Aksi halde buhara geçmiş olan vitamin ve minerallerde kayıp oluşur

Bu yemeği, alabalık yerine Mersin balığı ya da palamut dibi balıklarla da yapabilirsiniz

http://wwwmaksimumcom/yemeicme/tarif/1419php SİTESİNDEN ALINMIŞTIR


Alıntı Yaparak Cevapla