Konu: Alabalik
Yalnız Mesajı Göster

Alabalik

Eski 08-03-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalik



ALABALIK MAYDANOZLU (SAKARYA USULU)


Alabalık Büyük ve taze Halis zeytinyağı

3 adet Limon Karabiber

1 demet Maydanoz Tuz

1 kaşık Şeker


Alabalıkları yıkayıp süzgeçten süzdürün Daha sonra buzdolabına koyup 1 saat bekletin Böylece eti biraz sertleşir ve biraz daha rahat kesilir Çok ince kestiğiniz alabalık dilimlerini servis tabağına dizin Diğer tarafta bir kasede 2 limonun suyu, 4 kaşık zeytinyağı, 1 kaşık toz şeker, bir tutam karabiber ve maydanoz ile bir bulamaç hazırlayın ve alabalığın üzerine dökün 8-9 saat dinlenmeye bırakın Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapınız

http://wwwyemekicmekcom/ sitesinden alınmıştır


Alıntı Yaparak Cevapla