Yalnız Mesajı Göster

Firinda Kefal Pilaki

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Firinda Kefal Pilaki



illaki bir çogunuz biliyordur fakat bilmeyen arkadaslar için hazir yapmisken eklemek istedim

kefal pek de severek yedigim bir balik olmamasina ragmen ayda yilda bir pilakisi yaptigim bir baliktir genelde de ayda degilde yilda bir sefer

malzemelerimiz domates biber sogan sarmisak maydanoz patates defne yapragi limon zeytinyag ve irice bir kefal

kefalime hiç bir islem yapmadan evvel yan yuzgeç hizasindan kuyrugun ortasina kadar derin olmayan bir çizik atiyorum 2 saat sirkeli tuzlu suda bekletiyorum koku ve kan bir miktar gidiyor boylelikle

daha sonra baligin kafasini kuyrugunu kesip 3 parmak halka seklinde dogruyorum

borcam bir kaba patatesleri halka seklinde dilimleyip diziyorum uzerine baliklari diziyorum aralara sarmisak ve defne yapraklarini yerlestiriyorum erimemesi için sarmisaklari dis halinde kesmeden rendelemeden koyuyorum baliklarin uzerine soganlari halka seklinde kesip parçalamadan ekliyorum en uste de kalin halkalar halinde kestigim etli domatesleri ve uzunlamasina kestigim biberleri diziyorum limonlarin kabuklarini soyarak halka seklinde dilimleyip diziyorum limonun kabugunu soymadan koyarsak aci bir tat veriyor ben pek hoslanmiyorum o yuzeden en uste maydanoslari sapi ile diziyorum yapraklarindan ziyade maydanozun sapi daha guzel bir lezzet veriyor zeytin yagimizi ekleyip tuz ve karabiber takviyesi ile kefal pilakim hazir
onceden isitilmis firina verip pisiriyoruz pisirme suresi baligin buyuklugune ve malzemenin miktarina gore degisiyor assagdaki resimlerdeki balik 2 kiloluk bir kefaldi ve 1 saatten pisti

afiyet olsun



Uploaded with ImageShackus




Uploaded with ImageShackus


kefal pilakinin yaninda tercihim rakidan ziyade pembe sarap

Alıntı Yaparak Cevapla