Konu
:
Firinda Kefal Pilaki
Yalnız Mesajı Göster
Firinda Kefal Pilaki
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Firinda Kefal Pilaki
illaki bir çogunuz biliyordur fakat bilmeyen arkadaslar için hazir yapmisken eklemek istedim
kefal pek de severek yedigim bir balik olmamasina ragmen ayda yilda bir pilakisi yaptigim bir baliktir
genelde de ayda degilde yilda bir sefer
malzemelerimiz domates biber sogan sarmisak maydanoz patates defne yapragi limon zeytinyag ve irice bir kefal
kefalime hiç bir islem yapmadan evvel yan yuzgeç hizasindan kuyrugun ortasina kadar derin olmayan bir çizik atiyorum
2 saat sirkeli tuzlu suda bekletiyorum
koku ve kan bir miktar gidiyor boylelikle
daha sonra baligin kafasini kuyrugunu kesip 3 parmak halka seklinde dogruyorum
borcam bir kaba patatesleri halka seklinde dilimleyip diziyorum
uzerine baliklari diziyorum
aralara sarmisak ve defne yapraklarini yerlestiriyorum
erimemesi için sarmisaklari dis halinde kesmeden rendelemeden koyuyorum
baliklarin uzerine soganlari halka seklinde kesip parçalamadan ekliyorum
en uste de kalin halkalar halinde kestigim etli domatesleri ve uzunlamasina kestigim biberleri diziyorum
limonlarin kabuklarini soyarak halka seklinde dilimleyip diziyorum
limonun kabugunu soymadan koyarsak aci bir tat veriyor ben pek hoslanmiyorum o yuzeden
en uste maydanoslari sapi ile diziyorum
yapraklarindan ziyade maydanozun sapi daha guzel bir lezzet veriyor
zeytin yagimizi ekleyip tuz ve karabiber takviyesi ile kefal pilakim hazir
onceden isitilmis firina verip pisiriyoruz
pisirme suresi baligin buyuklugune ve malzemenin miktarina gore degisiyor
assagdaki resimlerdeki balik 2 kiloluk bir kefaldi ve 1 saatten pisti
afiyet olsun
Uploaded with
ImageShack
us
Uploaded with
ImageShack
us
kefal pilakinin yaninda tercihim rakidan ziyade pembe sarap
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul