Konu
:
Marineli Karides
Yalnız Mesajı Göster
Marineli Karides
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Marineli Karides
Öncelikle 600 gr kadar karidesi ayıklayın
Karidesi ayıklarken (özellikle de kokteyl boydan daha iriler ise mutlaka)
sırt tarafından boylu boyunca bir bıçak darbesi atıp
bu bölgede göreceğiniz sindirim sistemi bölümünü almalısınız
Şimdi marinasyonumuzu hazırlayalaım
2 diş dövülmüş sarmısak
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz tatlı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz ve zeytin yağı
Bu malzemeleri güzelce karıştıralım
Sonrasında marinasyonu karideslere ilave edelim
ve karıştırarak buz dolabında 2-3 saat dinlendirelim
Dinlendirmenin ardından pişirme safhasına geçeceğiz
Ben bu sefer kış olması nedeni ile teflon tava tercih ettim
aslında mangal, elektrikli ızgara, kiremit/taş ızgara
tercih edilebilir
Kömür ateşini mutlaka öneririm
Diğer yüzlerini de çevirelim
Güzelce pişsin
Eh ne diyelim artık afiyet olsun
Bu tarif acı sevmeyenler içindi
istenirse toz acı biber yerine
1 çay kaşığı - 1 tatlı kaşığı aralığında
acı biber salçası kullanılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul