Yalnız Mesajı Göster

Sudak Ve Tatlisu Levreği

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sudak Ve Tatlisu Levreği



TEREYAĞI VE LİMON SOSLU SUDAK


4 adet sudak

1 tatlı kaşığı karışık tane biber

2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

Limonlu tereyağı sosu:

2 çorba kaşığı limon suyu

2 çorba kaşığı krema

3 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı ince doğranmış taze soğan sapları

Çekilmiş tane biberleri ve kıyılmış dereotlarını, filetosu çıkarılmış sudakların üzerine serpiştirin Balıkları ızgaranın düz olan tarafında veya bir teflon tavada ters düz ederek kızartın Tereyağlarını minik küpler haline getirin ve buzdolabının dondurucusunda sertleştirin

Sosu hazırlamak için; oval bir sos pişirme tenceresine limon suyunu koyup, kaynatmaya başlayın ve bu esnada bir çırpma teli ile karıştırarak kremayı ilave edip, bir taşım daha kaynatın Ocağın altını açarak, hızla karıştırmaya devam edip, tereyağı küplerini teker teker ilave edin Taze soğan saplarını ekleyip bir kez daha karıştırın Sosun altını kapatın ve sudakların üzerine dökün

Yanında dilimlenmiş yeşil ve sarı limonlar ile servis yapın

http://wwwyemekkosesicom/Tarifler/6/Defaultaspx Alınmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla