Konu
:
Sudak Ve Tatlisu Levreği
Yalnız Mesajı Göster
Sudak Ve Tatlisu Levreği
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sudak Ve Tatlisu Levreği
TEREYAĞI VE LİMON SOSLU SUDAK
4 adet sudak
1 tatlı kaşığı karışık tane biber
2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Limonlu tereyağı sosu:
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı krema
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı ince doğranmış taze soğan sapları
Çekilmiş tane biberleri ve kıyılmış dereotlarını, filetosu çıkarılmış sudakların üzerine serpiştirin
Balıkları ızgaranın düz olan tarafında veya bir teflon tavada ters düz ederek kızartın
Tereyağlarını minik küpler haline getirin ve buzdolabının dondurucusunda sertleştirin
Sosu hazırlamak için; oval bir sos pişirme tenceresine limon suyunu koyup, kaynatmaya başlayın ve bu esnada bir çırpma teli ile karıştırarak kremayı ilave edip, bir taşım daha kaynatın
Ocağın altını açarak, hızla karıştırmaya devam edip, tereyağı küplerini teker teker ilave edin
Taze soğan saplarını ekleyip bir kez daha karıştırın
Sosun altını kapatın ve sudakların üzerine dökün
Yanında dilimlenmiş yeşil ve sarı limonlar ile servis yapın
http://www
yemekkosesi
com/Tarifler/
6/Default
aspx
Alınmıştır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul