Konu
:
Sudak Ve Tatlisu Levreği
Yalnız Mesajı Göster
Sudak Ve Tatlisu Levreği
08-03-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Sudak Ve Tatlisu Levreği
PATATESLİ BALIK GRATEN
400 gr sudak fileto
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
5 adet domates
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı kapari
12 adet limon
4 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber
Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın
Sarımsağı soyup havanda dövün
Domatesleri soyup dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın ve küp şeklinde doğrayın
Zeytinyağını bir tencerede ısıtın
Soğanı ilave edip, 5 dakika pembeleştirin
Sarımsak ve domatesleri katıp tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın
Ağzını kapatmadan, ara sıra karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin
Kaparileri ince ince kıyıp, koyulaşmış sosa ilave edin ve 3 dakika daha pişirin
Patatesleri soyup ince ince dilimleyin
Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın ve bir sıra patates dizin
Dizdiğiniz patateslerin üzerine 1 çorba kaşığı tereyağını eşit şekilde bölüştürüp tuz ve karabiber serpin
Üzerine kalan patateslerden bir sıra daha dizin, yine tuz ve karabiber serpin ve balık filetolarını yerleştirin
Limonun suyunu sıkıp üzerinde gezdirin ve tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın
Balığın üzerine domates sosunu dökün
Kalan tereyağını ufak parçalar halinde kesip galeta unu ile karıştırın ve en üste de galeta ununu serpin
Fırında 35-40 dakika pişirin ve servis yapın
Sıcak servis yapın
http://www
yemekkosesi
com/Tarifler/
6/Default
aspx
Alınmıştır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul