Konu
:
Kalamar Sosu ( Ev Usulu )
Yalnız Mesajı Göster
Kalamar Sosu ( Ev Usulu )
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalamar Sosu ( Ev Usulu )
MALZEMELER:
SARIMSAK
YOGURT
KURU NANE
MAYONEZ
BU SOSTA EN ÖNEMLİSİ YOĞURDUN EVDE MAYALANMIŞ OLMASIDIR
YOĞURT KESİNLİKLE EKŞİ OLMAYACAK
hAFİF TATLI OLACAK
1
YOĞURT TEMİZ BİR BEZE KONUP SÜZME YOĞURT HALİNE GETİRİLİR
2
SARIMSAKLAR TEMİZLENİP İYİCE DÖVÜLÜR
3
SÜZME YOĞURLA İYİCE KARIŞTIRILIR
4
MAYONEZ EKLENİR
5
EN SON KURU NANE EKLENİR AMA ÇOK AZ OLACAK
(SÜZME YOĞURT 1 SU BARDAĞI KONACAKSA MAYONEZİN ORANIDA 1 ÇAY BARDAĞI OLACAK
DAİMA MAYONEZ YOĞURTTAN BİRAZ AZ OLACAK
ORANI BUNA GORE AYARLAYINIZ
KARIŞIMI İYİCE ÇATALLA AVCALLAYIP AFİYETLE KALAMARIN YANINA İLİŞTİRİYORUZ
EN SON KALAMARLA SOSU BİTİRDİKTEN SONRA PARMAKLA KASE SIYIRIYORUZ
AFİYET OLSUN
HA UNUTMADAN KALAMARI 1 SAAT SODALI LİMONLU SUDA BEKLETİN
DAHA SONRA SODASIYLA BİRLİKTE 5 DK YOĞURUN
ÇOK HAFİF YIKAYIP TUZLAYIN
VE DAHA SONRA KIZARTIN
KALAMARIN SERTLİĞİNİN GİTTİĞİNİ GÖRECEKSİNİZ
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul