Konu
:
Tuzda Levrek
Yalnız Mesajı Göster
Tuzda Levrek
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tuzda Levrek
sevgili balık dostlarım
her türlü balığın yakalanması ve her türlü balık bilgisi varda neden yakaladığımız balığı nasıl pişirmeliyiz bu konuyu bulamadım
bende buna karşı hafta sonu tuzda levrek yapmıştık onu foto çekmiştim
MALZEMELER:
1=1,5-2 kg arası bir levrek(benimki 1900 gr geldi)
2=3 yumurta akı
(sarısını kullanmıyoruz
)
3=3 yada 4 kg'lık iri tuz
4=yumurdayı ve tuzu karabileceğimiz bir kap
5=1 kürdan balığın ağzına koymak için
6=balığı alacak kadar bir fırın tepsisi
7=tepsiye yaymak için ya folya kağıt yada yağlı kağıt(bende yağlı kağıt vardı onu kullandım)bunlar tuz kuruyunca tenizlemesi kulay olsun diye
8=orta boy soğan balığın içine koyacağız
9=limon dilimleri
şimdi yapılışını dilimin yattığı kadarıyla anlatmaya çalışacağım
balığımızın sadece içini temizliyoruz
pullarını temizlemiyoruz
temizlersek balık tuzu emer ve balık tuzdan yenmez
sonrada bir kap içine sarısından ayrılmız yumurda aklarını tuz ile karıyoruz yumurtalar tuza yetmediği zaman az az su ilave ediyoruz
bayanlar derlerya hamur işi yaparken kulak memesi kıvamında olacak diye öyle olacak ne çok sıvı nede çok katı bir tuzdan hamur olacak
artık hamurumuz hazır
yağlı kağıdı tepsimize koyup balığı yerleştirebileceğimiz gibi hazırlamış olduğumuz tuzdan hamuru balık boyunca fazla kalın olmayacak şekilde yağlı kağıtın üstüne yayıyoruz
sonra yaymış olduğumuz tuzun üzerine balığımızı yerleştiriyoruz
sonrada balığımızın içine soğanlarımızı ve limonlarımızı ilave ediyoruz
şimdide kürdanı balığımızın ağzına koyuyoruz
artık balığımızı tuza gömüyoruz hiç bir yerden hava almayacak gibi
balığımız bir alçıya alınmış vaziyette artık
sadece balığımızın ağzı kürdan ile açık kalacak
artık balığımız pişmeye hazır önceden 180 derecede kızdırdığımız balığımızı 45-50 dak
pişmeye bırakıyoruz
balığımızı fırından çıkarttığımızda tuz hafif yanmış sararmış gibi olacak
balığımızı sertleşmiş tuzun içinden çıkartmak için çekiç ve keski kullanıyoruz
kırmış olduğumuz tuz kalıbını yavaşca kaldırıyoruz
kimi zaman pulu ve derisi tuza yapışmışta olabilir bunda bir sakınca yoktur
balığımızı tuzdan çıkarttıktan sonra uzunca bir bıçak yardımı ile pullarını ve derisini alıyoruz bu çok kolay bir iş
sonra balığımızı bir kap içine çıkartıyoruz
hen sonda sofraya baba bir salata yapıp balığımızı afiyet ile yiyoruz
ve balığımızdan geriye kalan
ben levreğin böyle yapılmasına bayılıyorum
tip not:balığı kendi ellerim ile hazırlayıp pişirmiş bulunmaktayım
herkese afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul