Konu
:
Fırında Sazan Dolma..!
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Sazan Dolma..!
08-03-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Sazan Dolma..!
babacakka
Herkese merhabalar,
Sazan çorbasının,sarmısak soslu tavasının ve topraktra gömme sazan tarifini verdim, birde memleketimden Afyon usulü dolmasının tarifini vereyim
Anacım bunu çok güzel yapar
Sazan olarakta eger aynalı sazan bulursanız daha makbule gecer
Yanlız dolmasını yapacağınız sazanın en az 2-3 kg
olması gerekir ki böylesi daha uygundur
Sazan temizlendikten sonra iç kısmı ve dışı baharatlı salça ile sıvanır ve dolapta en az 6 saat dinlendirilir
Sazan içi hazırlanırken malzeme içi size kalmış
Ben size illa şunu koyun demicem
Bildiğiniz dolma içinde ne kullanıyorsanız onun aynısını koyabilirsiniz
Herkes içine damak zevkine göre istediğini koymakta özgür, ama benim size naçizane önerim çam fıstığı ve kuş üzmü ne yapıp edin koyun
(Mükemmel oluyor) İçi hazırladıktan sonra orta boy 2-3 soğanı halka olarak doğrayın
1 Çorba kaşığı salca ile beraber 1 çay bardağı zeytinyağında bahartalar ve 3 diş sarımsak ile kavurun
soğanlar pembeleşince (burası çok klasik oldu yav ) üstüne 1 su bardağı kaynar su ilave edip orta ateşte takriben 10 dakika karıştırın ve bunu daha sonra kullanmak için ayırın
Dolapta dinlendirilmiş sazanın içine önceden hazırlanmış zeytinyağlı içi koyup karnını dikkatlice dikin
Önceden ısıtılmış fırına ve yine önceden ısıtılmış az yağlanmış tepsiye balığı dağıtmadan yerleştirin
Üstüne daha önceden hazırlanmış sosu ilave edip mümkünse kuzine sobanın fırınında (bizim köylerde hala kuzine soba var) yoksa normal fırında takriben 40 dakika pişirin
Sonra da afiyetle yerken beni hatırlayın
Herkese şimdiden afiyet olsun
Üstüne tatlı olarak helva öneririm
abi ağzım sulandı gidip tutacam şu aynalıyı başka yolu yok
sağolasın tarif için
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul