Yalnız Mesajı Göster

Fırında Sazan Dolma..!

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Sazan Dolma..!











babacakka



Herkese merhabalar,

Sazan çorbasının,sarmısak soslu tavasının ve topraktra gömme sazan tarifini verdim, birde memleketimden Afyon usulü dolmasının tarifini vereyimAnacım bunu çok güzel yaparSazan olarakta eger aynalı sazan bulursanız daha makbule gecerYanlız dolmasını yapacağınız sazanın en az 2-3 kgolması gerekir ki böylesi daha uygundurSazan temizlendikten sonra iç kısmı ve dışı baharatlı salça ile sıvanır ve dolapta en az 6 saat dinlendirilirSazan içi hazırlanırken malzeme içi size kalmışBen size illa şunu koyun demicemBildiğiniz dolma içinde ne kullanıyorsanız onun aynısını koyabilirsinizHerkes içine damak zevkine göre istediğini koymakta özgür, ama benim size naçizane önerim çam fıstığı ve kuş üzmü ne yapıp edin koyun(Mükemmel oluyor) İçi hazırladıktan sonra orta boy 2-3 soğanı halka olarak doğrayın1 Çorba kaşığı salca ile beraber 1 çay bardağı zeytinyağında bahartalar ve 3 diş sarımsak ile kavurunsoğanlar pembeleşince (burası çok klasik oldu yav ) üstüne 1 su bardağı kaynar su ilave edip orta ateşte takriben 10 dakika karıştırın ve bunu daha sonra kullanmak için ayırın Dolapta dinlendirilmiş sazanın içine önceden hazırlanmış zeytinyağlı içi koyup karnını dikkatlice dikinÖnceden ısıtılmış fırına ve yine önceden ısıtılmış az yağlanmış tepsiye balığı dağıtmadan yerleştirinÜstüne daha önceden hazırlanmış sosu ilave edip mümkünse kuzine sobanın fırınında (bizim köylerde hala kuzine soba var) yoksa normal fırında takriben 40 dakika pişirinSonra da afiyetle yerken beni hatırlayınHerkese şimdiden afiyet olsunÜstüne tatlı olarak helva öneririm







abi ağzım sulandı gidip tutacam şu aynalıyı başka yolu yok

sağolasın tarif için

Alıntı Yaparak Cevapla