Konu
:
Tramisu Tarifi.....
Yalnız Mesajı Göster
Tramisu Tarifi.....
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tramisu Tarifi.....
Evet organizasyonlarımızın değişmez elemanı olan Tramisunun tarifini yazayım artık
Her org
dan sonra "yaz artık şunun tarifini" baskılarından kurtulmak ve bundan sonra bu işi Sennur'a yıkmak adına aldıım elime kalemi
Tramisu için gerekli ekipman:
1 pastataban (keki) - koyu olan kakaolusunu alın
2 su bardağı süt
1 labne peyniri
şeker
un
2 yumurta
vanilin
Kakao tozu (pastalar için olandan, nesquick değil)
tabii Tramisuyu koyacağınız kapaklı pasta kabı
3 aşamada yapılır tramisu
AŞAMA1:
1 büyük su bardağı hatta biraz fazlası su kaynatılır
kaynadıktan sonra
içine 1 çay bardağı şeker ve aynı oranda nescafe konur,karıştırılır
bu karışım kekimizin (pastataban) üst katlarını ıslatmak için kullanılacak
Pastataban 2 katlıdır (katmandır) alt katmanı pasta kabına koyarız ve üst yüzeyini kaşık yardımı ile bu hazırladığımız karışımla ıslatırız
Hiç boşluk kalmayacak şekilde tüm üst yüzeyi ıslattıktan sonra,
2
katının üst yüzeyinide kalan karışım ile ıslatırız
Aşama 2 : Kremanın hazırlanması
bir tencereyi ocağa orta ateşte sürekli karıştıracak şekilde ateşe koyacağız
Bu tencereye 2 su bardağı kadar süt konur
2 yemek kaşığı
un eklenir
2 yumurta sarısı eklenir
1 çay bardağı şeker eklenir
En son
vanilin konur ve ateşi yakıp orta ateşte sürekli karıştırırız
Kaynamaya yakın katılaşmaya başlayacaktır
Katılamaya ve kaynamaya başlayınca
ateşten alınır ve içine labne peyniri (tamamı) katılır
El blendırı ile karıştırılıp,labnenin iyice karışması sağlanır
Aşama 3:
elde ettiğimiz yarı akışkan kremanın yarısına yakını pastatabanın alt katmanının üst yüzeyine (ıslattığımız yüzeye) dökülür ve bıçak gibi bir
alet ile tüm yüzey kaplanır
Üstüne pastatabanın üst katmanı oturtulur
Tabii üst katmanın ıslatılmış olan üst yüzeyi yukarıya bakacak
Kalan yarım kremada en üst
ıslatılmış yüzeye dökülür ve fazlası yan yüzlerden aşağıya akması sağlanacak
Yani pastatabanın hiçbir yeri gözükmeyecek şekilde krema ile kaplanmış olacak
son aşamada ise çay süzgeci vasıtası ile kakao tozu kremanın üstüne serpilecek ve üst katman tamamen ince bir tabaka olarak yüzeyi kaplayacak
Hepsi bu kadar
Pasta kabının kapağı kapatılıp buzdolabına konur ve 5-6 saat sonra afiyetle yenir
Ben akşam yapıp sabaha kadar buzdolabında
dinlendiriyorum ve sabah org
a götürüyorum
Sennurda saldırıp yiyor
Benden bu kadar ,artık sennur yapsın Tramisuları
not: birdahaki yapışımda, her aşamanın fotosunu çeker, buraya eklerim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul