Konu
:
Mangalda Levrek
Yalnız Mesajı Göster
Mangalda Levrek
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mangalda Levrek
Size değişik bir levrek tarifi vermeye çalışacağım
Ben denedim gerçekten de enfes
Bakalım sizler nasıl bulacaksınız
Tarifimiz şöyle :
Malzemeler :
Havuç, kabak, çekirdeksiz yeşil zeytin, kekik, biberiye, zeytinyağı, tereyağı, rakı ( isteğe göre )
Yapılışı :
Levreğimiz pullarından güzelce arındırılır ve bir güzel yıkanır
Kağıt havlu ile balığımızın içi ve dışı iyice kurulanır
Sebzeler küçük çubuklar oluşturacak şekilde kıyılır ( sarımsak ta kıyılacak, ezilmeyecek ), kekik ve biberiye ile karıştırıldıktan sonra balığın içine doldurulur
Balığımız alüminyum folyonun ortasına yerleştirilir
Artan sebzeler balığın üzerine ve etrafına serpiştirilir
Balığımızın üzerine zeytinyağı damlatılır ve bıçağımızın ucuyla alınan birkaç parça tereyağı balığımızın içine ve dışına yerleştirilir ( damak tadına göre 1/2 bardaktan biraz daha az miktarda rakı balığın üzerine gezdirilir )
İkinci bir alüminyum folyo alınarak balığın üzeri kapatılır ve alttaki folyonun kenarları ile birbirine denk getirili hava almayacak şekilde büzüştürülür
Hazırlanan balığımız sıcak mangalda 10- 15 dakika kadar bekletilir ve afiyetle yenilir
Bir de yanında sarımsaklı zeytinyağında kızartılmış ekmek olursa tadından yenmez
Deneyecekler için şimdiden afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul