Yalnız Mesajı Göster

Kolyoz Nasıl Pişirilir ?

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolyoz Nasıl Pişirilir ?



Baliklar zaten soklanmis ama kolyos taze pisirilince cok daha lezzetli oluyor bence aklinda bulunsun


Benim burda bi abiden ogrendigim bir kizartma yontemi var kolyos icin Balik yakalandiktan kisa bir sure sonra (3-4 saat) kendini saliyor ve eti yumusuyor Bu hale gelen kolyoslarin orta kilcigi kafa tarafindan bastirilarak rahatca cikariliyor Yanlardaki kilciklari da keskin bir bicakla alirsan kilciksiz fileto haline geliyor Daha sonra 1 sise dogal maden suyunu bir kaba dokuyorsun ve kolyoslari bunun icine iyice batirip 30 sn kadar beklettikten sonra una bulayip kizgin yaga atiyorsun Sodanin etkisiyle balik kizarirken iyice sisiyor ve tadi da cok nefis oluyor Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla