Konu
:
Balik Kokoreç
Yalnız Mesajı Göster
Balik Kokoreç
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balik Kokoreç
Yagsiz ve kuru baliklar için bir tarif önerim olacak
Özellikle iri uskumru, kolyoz, istavrit ile tavsiye etmekle birlikte levrek ve çupra ile de denedim ve harika sonuç aldim
Ilk olarak baliklarimizi ortadan fleto çikartiyoruz
Yagsiz kizgin bir tavayi margarin ile az bi islatip baliklarimizi arkali önlü pembelestiriyoruz
Pismis ile pismemis arasi olan baliklarimizi tavadan alip kagit havlu üzerine dinlenmeye birakiyoruz
1 adet etli az sulu domates, 1 adet biberi ufak ufak dogruyoruz
Içine bir tutam kimyon , bol kekik, kirmizi pul biber, tuz ve bir çorba kasigi zeytinyagi ilave ederek tavada kavuruyoruz
Malzememiz suyunu çekerken dinlenen baliklarimizin kilçiklarini temizleyip minik minik küp halinde dogruyoruz
ve tavaya ekliyoruz
Tavaya eklemeden malzemenin suyunu çekmis olmasi mühimdir
Tüm karisimi birlikte harmanlayip kavurduktan sonra balik kokoreçimiz hazir
Bu tarif illaki yarim ekmek arasi yenmelidir
Tabak çatal kullanmayiniz, kullananlari uyariniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul