08-03-2012
|
#4
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Ürünlü Yemekler-1
paylaşım
Malzemeler (6 kişilik)
500 gr ahtapot
3 diş sarmısak
1 kahve fincanı beyaz şarap
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 demet maydanoz
5 adet taze soğan
10 adet siyah zeytin
Tuz, karabiber
Kiraz domates
Yemeğin Tarifi
Ahtapotu 1 diş sarımsak ve 4 sap maydanozla birlikte bir tencereye koyun Üzerini kaplayacak kadar su ilave edin Ahtapot iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın Haşlanmış ahtapotu küçük doğrayın Salata kasesine koyup, üzerine beyaz şarap gezdirin
Sosunu hazırlamak için, zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş 2 diş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın
Ahtapot salatasının üzerine ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz serpip, ince kesilmiş limon kabuğu, zeytin ve ikiye bölünmüş kiraz domateslerle süsleyin Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip, servis yapın
Seni şiddetle kınıyorum Mehmet abi,tarifin yanına tekir ibaresini koymamışsın
Emeğine sağlık abim
|
|
|