Konu
:
İstakaroz Pilaki
Yalnız Mesajı Göster
İstakaroz Pilaki
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İstakaroz Pilaki
Bu kadar irisini yakalayınca pişirmek içinde uzmanlara danıştık
Pilaki yapılması yönündeki telkinler ağır basınca uzun zamandır yemediğimiz lezzeti denemeye karar verdim
MALZEMELER
İri Istakaroz
Zeytinyağ 1,5 asit (Edremit yöresi)
Kuru soğan
Domates
Çarliston biber
Limon
Tane karabiber
Defne yaprağı
Çift yağlı kağıt
Tuz
Toz şeker
HAZIRLAMA
İri dilimlenmiş kuru soğanlar az miktarda zeytinyağ ile kavrulurken çok az toz şeker ilavesi ile karamelize edilir
Balığın pişireleceği tepsinin altına bu soğanlar serilir
Temizlenen ıstakarozun karnına 10-15 ad tane karabiber ve 2-3 ad defne yaprağı eklenip soğanların üstüne yerleştirilir
Dilimlenmiş domates ve biberler tepsiye ilave edilir
4-5 dilim kabuğu soyulmuş limon ve 4-5 ad defne yaprağı ve 20 ad tane karabiber bunların üstüne serpiştirilir
Bir miktar tuz ve bir çay bardağı kadar zeytinyağ ilave edilip üstü fırın kağıdı ile örtülür
PİŞİRME
200 C derece kızdırılmış fırında 40-45 dakika
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul