Yalnız Mesajı Göster

İstakaroz Pilaki

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İstakaroz Pilaki





Bu kadar irisini yakalayınca pişirmek içinde uzmanlara danıştıkPilaki yapılması yönündeki telkinler ağır basınca uzun zamandır yemediğimiz lezzeti denemeye karar verdim

MALZEMELER

İri Istakaroz

Zeytinyağ 1,5 asit (Edremit yöresi)

Kuru soğan

Domates

Çarliston biber

Limon

Tane karabiber

Defne yaprağı

Çift yağlı kağıt

Tuz

Toz şeker

HAZIRLAMA

İri dilimlenmiş kuru soğanlar az miktarda zeytinyağ ile kavrulurken çok az toz şeker ilavesi ile karamelize edilirBalığın pişireleceği tepsinin altına bu soğanlar serilirTemizlenen ıstakarozun karnına 10-15 ad tane karabiber ve 2-3 ad defne yaprağı eklenip soğanların üstüne yerleştirilirDilimlenmiş domates ve biberler tepsiye ilave edilir4-5 dilim kabuğu soyulmuş limon ve 4-5 ad defne yaprağı ve 20 ad tane karabiber bunların üstüne serpiştirilirBir miktar tuz ve bir çay bardağı kadar zeytinyağ ilave edilip üstü fırın kağıdı ile örtülür

PİŞİRME

200 C derece kızdırılmış fırında 40-45 dakika

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla