Konu
:
Güveçte Yayın Balığı
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Yayın Balığı
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Yayın Balığı
Süre: 20-40dk
Servis: 1-2
Zorluk: Kolay
Tavsiyeler
Öncelikle aldığınız balığın taze olduğundan emin olun
Malzemeler
500-600 gr yayın balığı
Konserve dilimlenmiş
domates
5-6 adet arpacık soğan
2 limon
400-500 gr taze
mantar
2-3 diş
sarımsak
defne yaprağı
2-3 adet sivri biber
bir tutam
karabiber (mümkünse çekilmemiş)
kırmızı pul biber
kekik
maydanoz (1-2 sap)
Tuz
zeytinyağı veya
mısır özü yağı
Yapilis Tarifi
Derin bir tencereye koyduğunuz su kaynamak üzereyken 1 limonu sıktıktan sonra balıkları ekleyin ve birkaç dakika pişirin
Bu arada temizleyip doğradığınız mantarları teflon tavada biraz zeytinyağı ile sote edin, pişmelerine yakın biraz tuz ve kekik ekleyin
Bu arada fırınınızı orta 180 derecede ısıtmaya başlayın
Derin bir güveç kabında az sıvıyağda soğanları biraz çevirin ve domatesle doğranmış biberleri ekleyin
Hazırladığınız sosu bir başka kaba aktarın ve güveç kabının en altına birkaç defne yaprağı koyun
Balıkları kevgirle alarak güveç kabına yerleştirin
Mantarları ekleyin
Domatesli sosa balık suyundan bir bardak ilave edin, tuzunu kontrol ederek diğer baharatları da katın
Bu sosu balık ve mantarların üzerine dökün
Ocaktan almadan önce birkaç dakika
pişirip fırına verin
Yaklaşık 15-20 dakika sonra, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul