Konu
:
Gariban İşi Havyar Yapımı... (Made İn Nejat)
Yalnız Mesajı Göster
Gariban İşi Havyar Yapımı... (Made İn Nejat)
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gariban İşi Havyar Yapımı... (Made İn Nejat)
Tuzlu sardalya 250 gr
Siyah zeytin 100 gr
Ekmek içi 1-2 dilim
Antep fıstığı 100 gr yeter
Limon suyu 1 adet
Zeytinyağı yarım su bardağı kafidir
Marketten, bakkaldan alacağımız kutu tuzlu sardalya balığı ana malzememiz
ben alaattin deniz kızı marka tercih ederim
Kılçıkları çıkarılan balıkları yeteri büyüklükteki havanda iyice dövelim
ufalanmış fıstık içi, ufalanmış ekmek, çekirdekleri çıkarılmış zeytinin yarısıda havana katarak yarım saat dövürek macun haline getirelim
Sonra bir yayvan kaba alalım
Bir çatalla çırparak üzerine azar azar zeytinyağı akıtalım
Ve karışıma bunu yedirelim
en son aşamada
da çırpmaya devam ederek limon suyunuda azar azar katarak karışıma ilave edelim
en son olarak malzeme; macun (yani gariban havyarı) kıvamına gelince çatalla bunu şekillendirelim ve etrafını elimizde kalan siyah zeytinle süsleyelim…
kızarmış ekmeğin üzerine sürerek deneyebilirsiniz bunu
Arkadaşlarınıza, tanıdıklarınıza bunu havyar diye kaktırırsınız,merak etmeyin tadı cidden havyara benzediği ve tuzlu ve pütürlü yapıda olduğu için yiyen fazla kıllanmaz…
Kıllansada ‘’abi bu kübadan ithal havyar’’ der geçersiniz…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul