Yalnız Mesajı Göster

Hangi Balık Nasıl Yenir

Eski 08-03-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi

Hangi Balık Nasıl Yenir

DR_BLOoD

* SAZAN GÖMME

Biraz büyük balıklar için (15 kilo ve fazlası) idealdir Sazanın sadece iç organları temizlenir, pulları alınmaz İçi az, dışı bol tuz ile ovulurİsteğe bağlı olarak içine pul biber, nane vs taze ve kuru baharlar konduktan sonra 5-6 kat gazete kağıdı ile sıkıca sarılır

Balığımızın iki katı kadar büyüklükte 30 cm derinlikte kumlu toprak kazılarak bir çukur oluşturulur Bu çukur içine 34 mangallık odun yakılarak kor oluşturulur

Gazeteye sarılı balığın üzerine üç katı ıslanacak su serpilerek ateşin ortası açılır,balık buraya yatırılır üzerine hemen korlar ve hemen ateş tamamen kum ile örtülerek kapatılır En az bir saat sonra (balığın büyüklüğüne göre pişme süresi uzar) önce en üstteki kumlar, sonra kömürler ve sonra gazete parçacıkları eşelenerek balığa ulaşılırKürek yada metal tabak ile balık yerinden alınabilir, alınamıyorsa yerinde servis yapılır

Ellerinize sağlık

Bu yönemi kısmen farklı da olsa Porsuk barajında sık yapardımTabiii balık çıkarken

Meşe odunları yanarken kuma gömer ve kömür olmasını sağlar sonra da tekrar yakıp yine kuma açtığım çukura köz halinde koyarak sazanı da içine yanımda bulunan sebzeleri(Domates,biber,patlıcan vs),bazen de yemlik getirdiğim bulgurdan doldururup koyardım

Ama ben karnını çubuklarla birleştirip üste gelecek şekilde koyar,sonra da yapraklarla kaplayıp kalın kumla örterdim

Tabii yerinde servis

Tekrar teşekkürler bilgileriniz için

Alıntı Yaparak Cevapla