Konu
:
Ton Balıklı Sushi
Yalnız Mesajı Göster
Ton Balıklı Sushi
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ton Balıklı Sushi
Malzemeler
300 gr
çok taze ton balığı
2 su bardağı yuvarlak pirinç
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı pirinç sirkesi veya elma sirkesi
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Japon soya sosu veya soya sosu
Wasabi
Yapılışı
Pirinci bol su ile yıkayın ve süzün
Pirinci süzdükten sonra verilen ölçüde suyla kaynamaya bırakın
Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp, 4-5 dakika daha pişirin
Daha sonra ateşten çekip, yine kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlenmeye bırakın
Suyunu süzün
Daha sonra şekeri, sirkeyi ve tuzu, dinlenen ve suyu süzülen pirincin üzerine dökün ve tahta bir kaşıkla pirinç soğuyuncaya kadar karıştırın
Öte yandan çiğ ton balığından yarım santim inceliğinde ve uzunluğunda dilimler kesin
Üzerlerine wasabi veya soya sosundan ince bir kat sürün
Soğumuş pirinçten 1 yemek kaşığı kadar alıp, elinizle yuvarlayarak köfte gibi toplar yapın
Dilimlediğiniz ton balığının bir dilimini alın ve bu hazırladığınız pirinç topuna sarın
Daha sonra elinizle üzerinden bastırarak uzunlamasına yassıltın
Yanında wasabi ve soya sosu ile servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul