Konu
:
Yoğurtlu Sazan (Balık Paçası)
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Sazan (Balık Paçası)
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Sazan (Balık Paçası)
Bugün Karacabey'de, benim hanımın babaannesi ve dedesi ile sohbet ederken laf döndü dolaştı balığa geldi ve babaannem balığı yorutlu yaptıklarını söyledi
ben de merakla anlatmasını istedim
buyurun onun ağzından dinleyelim
Parantez içindekiler benim sorularıma alıdığım cevaplar
ön bilgi : kendisi Bulgaristan Muhacırıdır ve köyleri Tuna Neri kıyısında imiş
O yüzden 30-40 sene önce yedikleri balıklar bizim rekor diyebileceğimiz büyüklükte imiş, anlattıklarından çıkardığım hesaba göre
****************************************
Balığı (Sazan, bayağı büyük olanlardan) azıcık yağla tipsiye (tepsi) koyup, (fileto gibi ortadan ikiye ayırarak, sırt üstü) fırında pişirayoruz
Pişmesine yakın balığın buyuna güre (ölçüleri bir türlü tam alamadım,hepsini göz kararı yaparmış) biraz yurda (yoğurda) biraz sirkeyle, düvülmüş sarmısak ekleyoruz karıştırayoruz
ne kadar yumurta varsa (7-8 tane dedi sonradan) yurdun içine kırıp karıştırayoruz
sonra yurdu balığın üzerine döküp (10-15 dakka daha) pişirayoruz
**************************************************
Afiyet olsun
Bu tarifi yapan bilen varsa lezzeti konusunda terübelerinizi ve yorumlarınızı yazın lütfen
Malzemeler:
- İri Sazan
- biraz sıvı yağ
- Yoğurt
- sarmısak
- Sirke
- Yumurta
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul