Konu
:
Mangalda Balığı Çizerek Pişirmek Kimin İcadıdır ?
Yalnız Mesajı Göster
Mangalda Balığı Çizerek Pişirmek Kimin İcadıdır ?
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mangalda Balığı Çizerek Pişirmek Kimin İcadıdır ?
Forumdaki resimlerde, gittiğim misafirlikte,restoranlarda vs çok sıkça gördüğüm üzere ;
Şahsen bu son derece yanlış bir tekniktir
Mengenli olmam dolayısıyla aşırı bir bilgim var bu konularda
Balığa çizik atarak pişirmek bütün öz suyunu dolayısıyla tadını kaybetmektir
Balık da mangalda en iyi yöntem balığı mühürlemedir
( Kısaca fransız usulüde diyebiliriz )
Mühürleme nasıl yapılır ; ateşi yaktıgınızda kömür istenen kıvama geldiğinde Kömürü bir tarafa yığın, kömür ızgara telinize nerdeyse değecek kadar yakın olsun
Balığınızı atın, kısa süreli 2 yanını kızartın ( derisi yanmaya yakın tabiri caizse )
Daha sonra kömürü mangala yayarak,oldukça düşük ısıda kızartın,
hatta balığın üstünü kapatıp terletirseniz şahane olur
Bu basit yöntemle balığınızın suyu içinde kalarak tadını daha çok alacaksınız
Selamlar,saygılar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul