Konu
:
Balıklı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Balıklı Pilav
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balıklı Pilav
MALZEMELER
1 tatlı kaşığı un
2 adet küçük mezgit balığı
yeterli miktarda maydanoz
2 baş soğan
3/4 bardak Amerikan pirinci
defne yaprağı
100 gr tereyağı
1 tane kofana balığının kuyruk tarafı
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Pirinci tuzlu suda haşlayın
Pirinç suyunu çekince ateşten alıp soğuk suda yıkayın ve süzün
Bir kenarda bekletin
Bir küçük soğanı tam daire şeklinde halka halka doğrayın
Bir tencerede temizlenmiş balığı (kofana), soğanı, defne yaprağını, maydanoz saplarını üstüne kadar su ilave edilerek pişirin
Geri kalan soğanları kuşbaşı doğrayın
Bir tencerede tereyağında pembeleşene kadar kavurun
Bir tatlı kaşığı un ilave edin
Devamlı karıştırarak 5 dakika bütünleştirin
Haşlanan kofananın deri ve kılçıklarını temizleyin
Kuyruğunu kesip, top etlerini bir kenara ayırın
Aynı suda mezgit balığını da haşlayıp, onun da deri ve kılçıklarını temizleyin
Unla meyalenen soğanların üzerine, haşlanan pirinç döküp, karıştırın
Önce kofana balığının etlerini ilave edip hafif ateşte bütünleştirin
Sonra mezgit balığının etlerini karıştırın
Tuz ve karabiber ilave edip bir süre karıştırarak, balık etleriyle pirinç ve meyaneli soğanı bütünleştirin
Yaprak yaprak koparılmış maydanozlarla pilavı süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul