Konu
:
Fırında Sazan Dolma-Böylesini Duydunuzmu :)
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Sazan Dolma-Böylesini Duydunuzmu :)
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Sazan Dolma-Böylesini Duydunuzmu :)
bunun için balık büyüklüğümüz ortalama 4-5 kilo olmalı
balığı önce kafasını kesmeden karnını yarıyoruz içini temizleyebilecek kadar
pirincimizi ıslayıp tencereye atıyoruz
bikaç diş sarmsak,ince doğranmış soğan ve biber,isteğe göre baharat,rendelenmiş domates
bunları da içine boca edip bunları kavuruyoruz
kıvama gelince balığın içine bu karışımı dolduruyoruz
fazla da koymuyoruz ki balığı patlatmasın
yanmayacak bir iple balığın içini doldurunca dikiyoruz
fırın tepsisinin altına ayva dalları diziyoruz
özellikle ayva
balığı bu ince dalların üstüne yatırıyoruz
eğer yatırırsak arada bir balığı ters çevirmemiz gerekecek ama dik oturtabilirsek sorun yok
bıçakla da balığın üstüne çentik atıyoruz
180-190 derecede pişiriyoruz
her 10 dk da bir balığın üstüne yağ fırçasıyla tereyağı sürüyoruz
son olarak içine kattığımız sosun pirinç hariç aynısını balık pişmeye yakın tepsinin etrafına döküyoruz
pişince balığın yanında dikkat etmemiz gereken en önemli konu parmaklarımızı da yemememiz gerektiği
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul