08-03-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
&Quot;Tutamasam Da Pişirip Yerim Kardeşim&Quot; Diyenlere
"Tutamasam da pişirip yerim kardeşim" diyenlere
KonuşanBalık'ın mutfağından hamsili pilav  
MALZEMELER
2 kg kılçıkları ayıklanmış hamsi
4 adet soğan
3 su bardağı pirinç
nane, maydanoz, karabiber tuz
HAZIRLANMASI
Soğanları ince ince doğrayın, biraz sıvıyağda pembeleşinceye kadar karıştırın, yıkanmış suyu süzdürülmüş pirinçleri ekleyin, nane, maydanoz, tuz ve karabiberi de ilave ederek pirinçlerin üzerini biraz geçecek kadar su ekleyin, çok kısık ateşte pişirmeye bırakın Damak zevkinize göre iç pilava fıstık, kuş üzümü, yenibahar da koyabilirsiniz
Diğer yandan yağlanmış güvecin dibine kılçıkları çıkarılmış hamsileri sıralayın, üzerine suyunu tam çektirmeden iç pilavı koyun tekrar arasına hamsi sıralayın tekrar iç pilav ekleyerek üzerine fotoğrafta görüldüğü gibi hamsileri sıralayın
Önceden ısıttığınız 230 derece fırında yaklaşık 40-50 dakika hamsilerin üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Güveci ters çevirerek servis tabağına alın
Afiyet , Bal ve Şeker Olsun 
|
|
|