Yalnız Mesajı Göster

Kaşarlı Uskumru (Norveç Uskumrusu)

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaşarlı Uskumru (Norveç Uskumrusu)



Uzun zamandır aklımda olan ve ani bir kararla akşam 7 gibi balıkları alıp hazırladığım yine bana özel tarifli az maliyetli bir balık yemeğini tarif etmeye çalışayım

Malzemeler:
*4 adet orta boy Buz balığı veya ithal uskumru veya norveç uskumrusu (bunların hepsi aynı balık ama farklı isimlerle anıldığı için hepsini belirteyim dedim)
* 3-4 adet irisinden patates
* 1 adet ortaboy soğan
*4-5 adet soyulmuş domates
*1-2 adet limon
*50-100 gr kaşar peyniri
*2 diş sarmısak (opsiyonel)
*bir çay kaşığı karabiber (opsiyonel)

Hazırlanışı:
Önce patatesler halka biçimde yarım cm kesilir ve tepsiye dizilir, halka şeklinde kesilmiş balıklar üzerine konulur(balıkları temizletirken karın boşluğu yarım santim iki taraftan olmak üzere kesilip alınır çünki yağlılık oranı yüksek bir balıktır ve yağı o bölgede yoğun bulunur Ağır olmaması için)
ince doğranmış soğan gelişi güzel tepsiye dağıtılır ve robotda çekilen domates, sarmısak, soyulup çekirdeği ayıklanmış limon ve karabiberli sos tepsiye eşit bir biçimde dağıtılır
Pişmesine 5-10 dak kalınınca balık parçalarının üzerine kaşarlar yerleştirilir ve afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla