Konu
:
Tereyağında Karides Kavurma
Yalnız Mesajı Göster
Tereyağında Karides Kavurma
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereyağında Karides Kavurma
Normalde karidesin güvecini yapıyordum
Fakat bu lezzeti rumelifenerindeki restaurantta tattım ve bugün aynısını yaptım
güveçten daha bile lezzetli oluyor
Yapımıda çok kolay
Malzemeler:
Yarım kg karides
40 gr
tereyağı (küçük boy tereyağı paketinin 1/3 ü)
Ufak bir kırmızı biber
4 büyük diş sarmısak
3 sap taze soğan
tuz, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber
Tereyağı bir kuşaneye konur ve eritilir
sarmısaklar, kırmızı biber ve taze soğanlar ufak ufak doğranır ve tereyağına ilave edilir
Hep beraber 3-4 dakika kavrulur
Çiğ olarak ayıklanmış karidesler ilave edilir ve suyunu çekene kadar kavrulmaya devam edilir
Piştikten sonra yeteri kadar tuz, karabiber, toz ve pul biber ilave edilir ve bütün bu karışım ufak boy güveçlere konur
güveçler ateşte ısıtılır ve masaya servis edilir
Güveç kolay soğumadığı için yemek zevkle yavaş yavaş yenir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul