Yalnız Mesajı Göster

Deniz Mahsulleri Karnavalı

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Deniz Mahsulleri Karnavalı



Malzemeler

4 İri

Enginar

2 Limon

1 Soğan

1 Çay Kaşığı

Hardal

200 gr Krema

4

Lahana Yaprağı

2

Defne Yaprağı

150 gr Somon Balığı Filetosu

100 gr

Dil Balığı Filetosu

100 gr Levrek Filetosu

100 gr Kabuksuz

Midye

100 gr Kalamar

50 gr Siyah Havyar

4 Çorba Kaşığı Tereyağı

1 Su Bardağı

Kaşar Rendesi

1 Tutam

Maydanoz

Tuz,

Karabiber


--------------------------------------------------------------------------------



--------------------------------------------------------------------------------

Yapilis Tarifi

Temizlenmiş ve kılçıkları alınmış dil ve levreği kuşbaşı doğrayın Kalamarları dilimleyin Midyeleri yıkayıp temizleyerek, kalamar ile birlikte limonlu suda haşlayın Haşlanan balıkları iyice süzün

Soğanı çok ince kıyarak tereyağında pembeleştirin Midye ve kalamarı ilave ederek 3 dakika kadar soteleyin Doğranmış olan dil ve levreği ekleyin ve parçalanmamalarına özen göstererek 5 dakika kadar karıştırarak pişirinTuzunu ve karabiberini ekleyerek tatlandırdıktan sonra ocaktan alın

Enginarları limonlu suda haşlayın tepsiye alın Üzerine sotelenmiş balıkları dağıtınhaşlanmış lahanalarla sarın Üzerine kaşar peyniri serperek 200 derece fırında 8- 10 dakika pişirin

Somon balıklarını kağıt şeklinde dilimlere bölüp servis tabaklarının orta kısımlarına dizin Üzerine limon suyu, tereyağı ve baharat sürüp 200 derece fırında 4 dakika pişirin

Lahanaya sarılı enginarları tabaklara yerleştirin, üzerine havyarlı sosu dökün ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla