Yalnız Mesajı Göster

Fırında Kaşarlı Levrek

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Kaşarlı Levrek



levreğin birkaç yerde tarifini verdim ama burada tam ayrıntılı olarak vermek istiyorum

fırında levrek
---------------
1,5-2 kg luk bir levrek tutulup güzelce kesilip temizlenecek
sonra bir tencereye tereyağ (ben sıvı yağ kullanıyorum kolestrolden dolayı ama tereyağ daha güzel oluyor)eritilecek
soğan sarmısak ince ince kıyılıp kavurulacak
içine bolca mantar atılıp iyice kavurulacak
domates rendeden geçirilip tencereye katılacak kısık ateşte kaynamaya bırakılacak
içine tuz karabiber istenirse kırmızı pul biber katılacak
bol sulu olsun istenirse 1 yada 2 bardak su katılacak
isteğe göre karedes konulabilinir(süper olur)
ayrı bir tepside levrekler tepsiye yerleştirilecek ve tencerede yapılan karışım balıkların üstüne yayılarak dökülecek
2-3 yaprak defne yaprağı katılacak(1püf noktası defne yapragıdır)
2 püf noktası krema ufak kutularda satılan yemek kreması 1 kutu eklenecek
2-3 ince dilim limon eklenecek
bu şekilde hazırlanan tepsi aliminyum folyo ile kapatılıp tercihen fırında pişirilmek üzere fırına verilecek 45 dakika fırında piştikten sonra folyo çıkartılıp tepsiyi örtecek şekilde kaşar ile kapatılıp mümkünse fırının ızgarası yakılıp kaşarlar kızarana kadar pişirilecek

bu tarif aslında böyle değildir ben bir tariften krema aldım bir tariften kaşar aldım kendim mantar ekledim derken bu tarif çıktıbu tarif levrek eşkina lüfer palamut gibi balıklarla yapılabilinir hatta tavukla denedim o bile süper oldu yalnız tavukla yapınca karedes eklemeyin
afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla