Konu
:
Taze Balık Nasıl Olur.?
Yalnız Mesajı Göster
Taze Balık Nasıl Olur.?
08-03-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Taze Balık Nasıl Olur.?
slm yine ben
taze balık kriterleri ni hemen anlatayim yani balıkcıya gittiniz balik alıcaksınız ama taze mi deilmi nasil ayıracaksınız? genelde herkesin bildigi gibi gozleri canlı yani parlak yada solungacları kırmızı olmalı bunu herkes bılır
bunun harıcınde daha pek cok ozellikleten ayıra bılırsınız
mesele parmagınızla balıgın (farz edelımkı palamut alıyoruz) etını bastırdgınızda bayat balıklarda parmak ızınız orda kalır et ıcerı dogru batık kalır ama taze balıkta parmak ızınız kaybolur yanı et tekrar kendını gerer
pullu balıkalrda barlıkların pulları mat deıldır
bayat balıkların uzerınde kı mukus tabaksı yanı kaygan tabaka gozle gorebılecek kadar haıfı sarımsı renke burunur ama bu pek ayırıcı bır yontem deıldır sunku balıkcılar balıgı sureklı ısladıkları ıcın cogu zaman gorunmez
balık kokusu kendıne has kokusu vardır bayat balıklarda bu koku farklıdır fakr edılır ama tabı balıkcıdan balık alırken butun balıkları koklayamazsınız bu sadece tıcaret le uglasan yanı buyukpartı balık naklı yapılırken kullanılır genelde
gozlerının parlak olamsı demıstık bayat balıkta gozun mercek tabakası katarka varmıs gıbı matlasır sararır
volla elımde kaynak vardı bununla ılgılı ama bır ara bakarsam dıger ozellıklerıde yazarım
saygılar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul