Yalnız Mesajı Göster

Taze Balık Nasıl Olur.?

Eski 08-03-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Balık Nasıl Olur.?



slm yine ben taze balık kriterleri ni hemen anlatayim yani balıkcıya gittiniz balik alıcaksınız ama taze mi deilmi nasil ayıracaksınız? genelde herkesin bildigi gibi gozleri canlı yani parlak yada solungacları kırmızı olmalı bunu herkes bılır bunun harıcınde daha pek cok ozellikleten ayıra bılırsınız mesele parmagınızla balıgın (farz edelımkı palamut alıyoruz) etını bastırdgınızda bayat balıklarda parmak ızınız orda kalır et ıcerı dogru batık kalır ama taze balıkta parmak ızınız kaybolur yanı et tekrar kendını gerer pullu balıkalrda barlıkların pulları mat deıldır bayat balıkların uzerınde kı mukus tabaksı yanı kaygan tabaka gozle gorebılecek kadar haıfı sarımsı renke burunur ama bu pek ayırıcı bır yontem deıldır sunku balıkcılar balıgı sureklı ısladıkları ıcın cogu zaman gorunmez balık kokusu kendıne has kokusu vardır bayat balıklarda bu koku farklıdır fakr edılır ama tabı balıkcıdan balık alırken butun balıkları koklayamazsınız bu sadece tıcaret le uglasan yanı buyukpartı balık naklı yapılırken kullanılır geneldegozlerının parlak olamsı demıstık bayat balıkta gozun mercek tabakası katarka varmıs gıbı matlasır sararır


volla elımde kaynak vardı bununla ılgılı ama bır ara bakarsam dıger ozellıklerıde yazarım


saygılar

Alıntı Yaparak Cevapla