08-03-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Allah'dan Korkmak
İnsan sevdiği şeylerin elden çıkmasından korkar Sevdiği kimselerin sevgisini kaybetmekten korkar Bunun için Allah'ı en çok sevenler, Allah'tan en çok korkanlardır Keza Allahü teâlâ'yı en iyi tanıyanlar da O'ndan en çok korkanlardır Çünkü hadis-i şerifte buyuruldu ki:
* En arifiniz benim, en çok korkanınız da benim
Allah'tan korkup günahtan sakınan kimselere "müttaki' denir Müttakîler hakkında çok müjdeler vardır Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
* Müttakîlerin hepsi hesapsız Cennete girerler
Alimlerimiz buyuruyorlar ki:
* İnsan Allah'tan korkarsa, kalbi hikmetle dolar
* İnsanlar, fakirlikten korktukları gibi Cehennem'den korksalardı Cennet'e girerlerdi
* Dünya'da korkan, âhırette emin olur
* Kalbinde Allah korkusu bulunmayan kalbler harap olmuştur
* Allah'tan korkan kul, kendini hasta görüp ölüm korkusuyle bütün isteklerinden kaçınan kimsedir
Allah korkusunun sebebi, ilim ve marifettir İlim ve marifet sahipleri, kendi ayıplarını, günahlarını ve ibâdetteki kusurlarını görerek, bunun yanında Allahü teâlâ'nın kendisine verdiği sayısız ni'metleri düşününce, yaptıklarından utanıp, kalbinde korku başlar Bu kimsenin hâli şuna benzer: Bir padişah bir kimseye iltifat ederek sayısız yardım ve ihsanlarda bulunsa, üstelik sadrazamlık rütbesi verse, bu kimsede, padişahın bu iyiliklerine karşılık nankörlük ve hıyanet etse, bunu da padişa"*"hın gördüğünü anlasa, o kimsenin kalbine bir korku ateşi düşer
|
|
|