Prof. Dr. Sinsi
|
Allah Nasıl Davranmamızı İstiyor?
Değerli arkadaşlarım!Bu konu çok uzun olduğu için flood yapmak zorunda kalıyorum Teşekkürler Bu flood hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim
Dön RABB'ine, sen O'ndan razı, O da senden razı olarak
Gümüşhanevi,1367 nolu hadis: Kişinin ALLAH katında bir derecesi bulunur Ona yapacak olduğu her hangi bir amelle ulaşması mümkün olmaz Bu sebeple ALLAH devamlı olarak onu hoşlanmadığı bir işle imtihan eder ve bu yüzden o ulaşamadığı dereceye ulaşır
Yorum: ( Kulun varlığı nedir ? ALLAH'ımın NUR'udur! ALLAH'ımın NUR'unu harcamadı isen, korkun nedendir ? Bilmeden,harcanmaz! AŞK'ı gönülde oldukça,” ALLAH'ım SEN' inleyim!” dedikte; ALLAH'ımın gönderdiğinden başka kuvvet gelmez, gelse de barınamaz! "ALLAH'ım SEN'den geldim, ADI'n ile söze girdim, şüpheyi cümle gönüllerden sildim!” denilmeden gelinmez ALLAH'ımın İZNİ olmadan, yaprak düşmez! Gönüller pak olsun, yolumuz HAK olsun, dilimizde ADI, gönlümüzde ateşi daim kalsın!”LAİLAHE İLLALLAH” dedikçe, çevrende toz kalmaz! Müsterih olasınız, gönüllerdeki kayguyu silesiniz )
ALLAH'ın ve RESULÜ'nün önüne geçmeyin: Hucurat suresi, ayet 1
Ey iman edenler; söz ve hareketlerinizle ileri varıp da ALLAH'ın ve RESULÜ'nün önüne geçmeyin; ALLAH'dan korkun Çünkü ALLAH Semi'dir = her şeyi işitir, Alim'dir = her şeyi bilir
Gümüşhanevi, 1792 nolu hadis: Ben son fakat ( yaratılış itibari ile ) ilk peygamber olarak gönderildim En iyi ifade gücü verilmiştir bana! Söz bana gayet muhtasar olarak bahş edildi Sakın sizi cesaretle masiyete dalanlar helak etmesin
Yorum: " OL " DİYEN YÜCE TANRIM her kula şefaatçı olarak RESULÜ'nü seçti Doğuşta, ondan olduğumuzu bilelim; göçte ( öldüğümüzde ) RESULÜ'nün himmetine sığınalım; ALLAH'ımın HUZURU'na, onun safında varalım; RESULÜ'nü dünya günümüzde analım ki, varışta onunla beraber olabilelim; unumuz elendikte, eleğin üstünde kalıp, atılandan olmayalım; hep BİR olalım, yeter ki onu bulalım
Alay etmek, kötü lakap takmak: Hucurat suresi, ayet 11
Ey iman edenler; Bir kavim, diğer bir kavimle alay etmesin; olur ki, alay edilenler kendilerinden daha hayırlı bulunurlar Bir takım kadınlar de diğer kadınlarla eğlenmesin; olur ki eğlenceye alınanlar kendilerinden daha hayırlı olurlar Hem birbirinizi ayıplamayın ve kötü lakaplarla atışmayın İmandan sonra fasıklıkla adlanmak ne kötü isimdir!   Kim de, tevbe etmezse, işte onlar kendilerine zulmedenlerdir
Gümüşhanevi 1468 nolu hadis: İnsanlarla alay eden kimseler var ya kıyamette onlardan birine Cennetten bir kapı açılacak, haydi gel! Denilecek Sıkıntısı ve üzüntüsü ile gelecek kapının önüne gelince, kapı yüzüne kapatılacak; sonra başka bir kapı açılacak, haydi gel! Denilecek, gene utanarak sıkılarak hemen koşacak fakat o kapı da yüzüne kapatılacak ve böylece devam edip duracak, nihayet kişiye kapı açılacak, haydi gel, haydi gel ( gir ) denilecek de ( kişi yine suratıma kapatılır ) endişesiyle gitmeyecek
Gümüşhanevi 275 nolu hadis: Kardeşlerinizi isimleri ile çağırın, onları lakaplar takarak çağırmayın
Yorum: Hepimizin YARATAN'ı bir, O'ndan geldik, O'na döneceğiz, hepimizde şah damarımızdan da yakın O, demek O bendeyse, sende de O var, alay ettiğin kişide de Öyleyse düşün kiminle alay edip kötü lakap takıyorsun? Sonucuna katlanabilecek misin? Düşün bir daha düşün
ALLAH'tan nasıl yardım dilemeliyiz: Bakara suresi, ayet 153
|