Yalnız Mesajı Göster

Allah Nasıl Davranmamızı İstiyor?

Eski 08-03-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Allah Nasıl Davranmamızı İstiyor?

Ey iman edenler! Sabırla ve ibadetle ALLAH'tan yardım dileyin ALLAH sabredenlerle beraberdir

Gümüşhanevi 3730 nolu hadis: ALLAH'ın fazlından isteyiniz! Çünkü ALLAH kendisinden istenmesini sever En üstün ibadet, duadan sonra halası ( kurtuluşu ) beklemektir

Yorum: Niyaza dururken önce tamamen boşalalım……Düşünelim; sevgimiz her düşündüğümüze yetiyor mu? Yoksa araya hala kin katıyor muyuz? Öyle oldukta, bomboş niyaza durdukta, elbet niyazımız bizi dilediğimiz yere vardırır Yeter ki niyazımızı vazife gibi yapmayalım, gönlümüz ile yapalım Boşluktan maksat sevgisizlik değildir İyi kötü düşüncedir Dualar: anında ALLAH'ıma , ALLAH'ımdan – ULU'nun ( koruyucu meleğimiz) makamına gider Niyazlarımızın oluşu, bebeğin mama yiyişine benzer Yavru mamayı yer, gelişir – büyür; niyazlarımız da öyledir

ALLAH'ın yardımcıları olun: Saf suresi,ayet 14

Ey iman sahipleri! ALLAH'ın yardımcıları olun! Hani, Meryem oğlu İsa, havarilere: " ALLAH'a gidişte benim yardımcılarım kimdir? " demişti de, havariler; " Biz ALLAH'ın yardımcılarıyız” Cevabını vermişlerdi Bunun ardından İsrail oğullarından bir zümre iman etmiş, bir zümre de küfre sapmıştı Nihayet biz, iman sahiplerini düşmanlarına karşı güçlendirdik de onlar üstün geldiler

Yorum: Her sözümüz RABB'imizin dileğince ağzımızdan çıkmalı Her adımımızı O'nun dileğince atmalıyız Kucağımızı her ALLAH diyene açmalıyız Hiç şüphe etmeyelim ki, YARATAN sevenin ve bilenin yanındadır Gülenin yanındadır, ağlayanın yanındadır Yeter ki ağlamamız umutsuzluktan olmasın, kendimizi kimsesiz bilmeyelim En güzel günler için mana alemindekiler bizlere duacıdırlar, biz de duacı olalım Madem ki her kulda şah damarından da yakındır O, öyleyse kula yaptığın her hizmette ALLAH'a yardım etmiş oluruz

Affedip yardım etmek: Maide suresi, ayet13

Sonunda verdikleri misakı ( ahd ve sözlerini ) bozdukları için onları lanetledik de kalplerini kas katı yaptık Kelimeleri yerlerinden kaydırıyorlar Öğütlenmek üzere çağırıldıkları şeyden nasiplenmeyi unuttular İçlerinden çok azı hariç, sen onlardan hep hainlik görürsün Bununla birlikte onları affet, ellerini tut Çünkü ALLAH güzellik sergileyenleri sever

Gümüşhanevi 4865 nolu hadis: ALLAH katında güzel ahlak üçtür: Sana haksızlık edeni bağışlaman, sana vermeyene vermen, seni ziyaret etmeyeni ziyaret etmen

Yorum: ( İman edelim ki; ALLAH her olanı görücüdür, O vericidir, O hatalarımızı af dilersek silicidir Hata işleyeni sen suçlama, ALLAH'ım görür! ALLAH'ımın gördüğüne söz etmek, O'na ortak koşmaktır Unutma ki, ALLAH ADI'na tuttuğun her el; sana da el olur, akım ile yükselir Akım yükseldikçe RAHMET çoğalır)

ALLAH insanlara zulmetmez: Yunus suresi, ayet 44

ALLAH insanlara hiç bir şekilde zulmetmez Fakat insanlar kendilerine zulmederler

Gümüşhanevi 6205 nolu hadis: Ey Aişe, ALLAH kullarına lutfu ile muamele edicidir Her işte yumuşak davranılmasını sever

Yorum: Her soruda önce kendimizi yoklayalım: Diyelim ki: Dayandığım ALLAH'ım asla beni bırakmaz, zor ile kaynaşsam da ateş ile yakmaz, kördüğüm gördüğüm olaylarda zora sokmaz Öyle ise, gönlümüzden kayguyu silip dayandığımız ALLAH'ımıza şüphesiz inanalım Hayırsız dediğimiz olayı, bilelim ki hayra açılan kapıdır; daha ağır gelecek şerri önler Usandım! demeyelim, şikayetçi olmayalım! Şikayet, kulu daha kötüye götürür

Anlaşmazlıklarımızı ALLAH'a ve Peygamberimize havale edelim: Nisa suresi, ayet 59

Ey iman sahipleri! ALLAH'a itaat edin: Resule ve sizin içinizden olan iş ve yönetim sahibine de itaat edin Sonra bir şeyde tartışmaya girdiniz mi, eğer ALLAH'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, onu ALLAH'a ve Resule arz edin Böyle yapmanız hem daha hayırlı hem de sonuç bakımından daha güzeldir

Gümüşhanevi 1810 nolu hadis: Dileğini ALLAH'a sunmayana, ALLAH gazap eder

Alıntı Yaparak Cevapla