Konu
:
Basar(Cc)
Yalnız Mesajı Göster
Basar(Cc)
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Basar(Cc)
selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü
biz insanı bir meşakkatla yarattık
ne istedin bizden ya rab
bunca sıkıntı eziyet niye
neden dua etmek ve icabet görmek zorundayız
sen bizm çektiğimiz sıkıntılardan bihaber olmazsın
ALLAH(cc) ün bilinen alemde görmesi
mevcut ve zikredilen alem bir nazar ile BASAR(cc) ün alemine delidir
gören göz sahibi HALLAK(cc) olmulş denir
peki bu alemi tek ol ile yardan bu alemdeki acı /hüzün ve diğer menfi duygularında rabbi olarak bu duygularında yaradanı değil mi?
zati sıfatları itibari ile ALLAH(cc) İLMİ KENDİSİNDE MAHFUZ TUTLAN RUH'UN SAHİBİDİR
BİZİM AÇIMIZDAN MÜLKÜN TAMAI ODUR
O RUH OLMADAN HİÇBİR ŞEY FAYDA/ACI/LEZZET/ZEVK VERMEZ
bu açıdan ruh ilim itibari ile insana kapalı tutulmuş insanların ondan sorularına onun ilşmi ALLAH(cc) yanındadır diye cevap verilmesi istenmiştir
ama o ruh sahibi insan ne taşıdığını araştıracak ve bir şeyler bulmaya çalışacak ve BASAR(cc) ün kulu görmeye başlayacaktı
ALLAH(cc) yarattığı acılarında maliki olarak acıkmadan susamadan korkmadan insana ait menfi bir varlığa sahip olmadan da bu duyguların asli yaşayıcısıdır
bu duygular ondan gelir ona döner
yani kör olan kulunönünde ALLAH(cc) manen ezeli ve ilmi kendine açık ruh kadar görmez denilebilir
işin ALLAH(cc) yardım edin denilen kısmı budur
kul bunun farkında değildir ancak güzelliğin sanatın ve duyguların rabbisinin verdiği emanet olan ruh küfr içindeki insanda ilahi yardım mesajları olacaktır
ALLAH(cc) kuluna zulmetmez o zulmün ağırlığı onun üzerindedir
öyle kulların yanında BASAR(cc) görür kılmak dediğimiz hal alemi o(AC) istediği şekilde dizaynla mümkün olur
hiç kimse kulun yaratılışı kadar AŞLLAH(cc) ün üzerine aldığı yükümlülüğü üzerine almamışltır
bu salt merhamet boyutuyla değil aza boyutuyla anlamlıdır
ve kör kulun barındırdığı ruh renksiz kokusuz ve ALLAH(cc) E Ait olsa dahi kördür
hastalık boyutu ile o hastalığın her bir guddesi ALLAH(cc) tarafından hissedilmekte ve hiç bir ziişuur ondan ortak varlık boyutunca kaçamamaktadır
bu kaçış bir mahkumun kaçışı değil duyguların firarıdır ve ALLAH(cc) O duyguları dahi o verdiği ruh sayesinde hissetmektedir
bu açıdan insanı meşakkatla yaradan ALLAH(cc) ASIL ZORLUK DEDİĞİMİZ KULU İLE BİR OLMA ZORLUĞUNA DA SAHİPTİR, VE DİNE YARDIM DEDİĞİMİZ HAL allah(CC) maliki olduğu ruha bir yardımdır hilafetin açık anlamıdır
artık orda kör kul kalmayıncaya kadar çalışma alemi BASAR(cc) yapar bu bir nakisiyet değil
çektiği acıyı imanına karşı bedel gösterene ALLAH(cc) ün göstermediği gizli rahmet koludur
o acının çoğu zaten bendeydi ve hissiyatını açıp kapatan da bendim der
hiç bir acı isyanın gerekçesi olamaz
bunun verasında ruh ALLAH(cc) ün sahibi olduğu değer bakımından cehennemi hali ortadan kaldıracak nasıra da açıktır ve bu kul ben sizin bilmediğinizi bilirim diyen ALLAH(cc) ÜN ASIL BİLDİRMEDİĞİ HALİ AÇIKLAR
yani ben kuluma o kadar güveniyorum ki ona kendi ruhumdan bir parça teslim ediyorum
bu ilimin kamil anlamını bilmemiz mümkün değildir çünkü acının ve zevkin son haddi ALLAH(cc) katındadır
o onun üstünü ve altını yaratana kadar ruh ilmiyle mahfuzdur
bu açıdan melekler dahi bu ilme yani ruha tamamen vakıf değillerdir
bu yüzzden ALLAH(cc) TAKTİR ZORLUĞU DENEN HALİN ÖZÜ BU HALDİR
ÇÜNKÜ ONUN DUYGU DÜNYASI BİZE KAPALIDIR
şayet açık olsa idi REZZAK(cc) diyip aç kalan bir kul görsek kalbimiz yarılırdı
beni anıp benden medet umup benden yarar göremeyecek ve ben buna kadir olacağım
insan ancak kuldur
bu kamil anlam herşeyi gören BASAR(cc) ün ilminde hıfz edilir
kul bir hali görür de ölmez bitme ama ALLAH(cc) KAPISINI kırar da o dua içeri girer
ALLAH(cc) bizlerden razı olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul