Yalnız Mesajı Göster

Muhammed Suresi 7. Ayet

Eski 08-03-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

Muhammed Suresi 7. Ayet

smyyes´isimli üyeden Alıntı

Allah bizim yaptığımız hiç bir şeye muhtaç değilbizim amelimize de ihtiyacı yokbiz ona muhtaç olduğumuz için ,verdiği nimetlere şükrümüzü eda etmek için ibadet ediyoruzAllah ın dinine yardım nasıl olurO'nun isteklerini yerine getirerekburada yardım etmekten kasıt sizin de anladığınız gibi onun istediğini yapmaksiz sizin sözünüzü dinleyeni mi seversiniz yoksa asi olanı mıtabi ki sözünüzden çıkmayanı seversiniz ve siz de onu kendinizce mükafatlandırırsınız

aslında ibadete ihtiyacı vardır gii cümleler kurmam merak etmeyin bunları biliyorum ve bir örnek vereceğim

bir adam yolla giderken karşıdan bir çocuk ona amca bama bu yolu geçmeme yardım eder misin der ve adam da yolu geçirir çocuğaşimdi geçirmeden önce çocuğa herhangi bir şart koşsa mesela diğer tarafa geçince benim arabamı itmeye yardım edeceksin dese( çocuktan bu beklenilmez ama yine de sıradan bir örnek olsun) ihtiyaç karılığında yolu geçirmiş olmaz mı?

ve şimdi diyeceksiniz ki Allah ın bizim yardımımıza ihtiyacı yoksa neden bizden ibadet etmemizi istiyor

yukarıda da belirttiğim gibi böyle bir şey söylemeyeceğim sevgiler

Alıntı Yaparak Cevapla