Yalnız Mesajı Göster

Cehenneme Girenler

Eski 08-03-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Cehenneme Girenler

emengen yazdı:

Değerli kardeşim ben müslümanın ebediyen cehennemde kalacak diye birşey söylemedimAma En iyisini Allah bilirÇünkü biz nerden biliyoruz ki hemen girip çıkacakSen her hadisin söylendiğine inanırmısın sizin söylediğiniz hadis belki kulaktan hadistirÇünkü kurana baktığımızda müslümanların cehenneme girecek ve hemen çıkacak diye bir kayda yokturHadis sahihi buharide yazıyormuSende biliyorsun ki bu devirde çok hadis uydurulmuşturEn önemlileri ise hahamlar tarafından uydurulmaktadırUmarım kardeşimi aydınlatmışımdır

selam ve dua ile

Çok değerli kardeşim, ben senin ızdırabını çok iyi anlıyorum Evet günümüzde israliyat hadisler pek çoktur, elbette bunlara dikkat etmemiz gerekir

ama ben bu hadisin kaynağı ile birlikte verdim, ve bu hadis kırk hadis içinde geçer

Ve diyorsun ki, ben müslümanları kastetmedim Ama yazını okuyan herkes benim anladığım gibi anlar diyorum

Şimdi kardeşim elbette cehennem gerekli, cennet dahi ucuz değil Biz yaratılış olarak günaha meyilli olarak yaratılmışız, ama en büyük özelliğimizde tevbe itiğfar etmemizdir

Kardeşim elbette müslümanların günahkârlarıda cehenneme gidecek ve günahlarının karşılığı olan cezayı çektikten sonra cennete koyulacaktır Araf suresinin tefsirlerine bakarsanız ayet numarası şu an aklımda değil ama orada bu konuyla ilgili gerekli kayıtları bulabilrsiniz

Sözün özü kardeşim şu;

Kâfirler cehennemde ebedi kalacaklardır, Müslimanların günahkarları ise cezalarını çektikten sonra ebedi cennete konacaktır (allah cc en doğrusunu bilir)

kseo

Alıntı Yaparak Cevapla