Konu
:
Kadına 'Sen İki Katı Döv' Fetvası...!
Yalnız Mesajı Göster
08-03-2012
#
7
Prof. Dr. Sinsi
kırçiçeği
´isimli üyeden Alıntı
değerli nevin kardeşim, bildiğimiz gibi RASULULLAH sav eşlerinin hiçbirisine bir kez el kaldırmamıştır
ve el kaldırmadığı gibi eşlerinin her birisinede ayrı incelik ve nezaketle yaklaşmıştır
bir hadiste eşini döven sahabeye demek siz eşinizi gündüz dövüp gecede koynunuzamı alıyorsunuz öylemi diye azarlamıştır?
peygamber efendimiz sav kadınları koruyup kolladığından kadınların hamisi ünvanınıda zamanında almıştır
eşleriyle tartışan zamanın hanımları eşlerini peygamber sav e şikayet ederdi
ve peygambersav den çekinen sahabi eşleriyle tartışmamaya dahi özen gösterirdi
hepimizin bildiği meşhur hadiste Rasulullahsav eşleriniz size Allahın emanetidir buyurmuştur
eşine tokat atan,ona dayak atan ALLAHtan aldığı emanete hıyanet etmiştirki hıyanetin en büyüğünü yapmıştır
huyela beyin size verdiği linke baktım sizi tatmin edebilecek bir bilgi olduğunu zannetmiyorum
çünkü siz sanıyorumki evli birisiniz ve eşinizden dayak yediğinizi söylüyorsunuz
o linktede evli olmayan kişilere seçeceği eşle ilgili bilgiler verilmiş
sonuç olarak şunu söylemek gerekirki eşini döven erkek ALLAHtan aldığı emanete hıyanet etme gibi büyük bir günaha girmiş demektir
erkek kadını nasıl dövemezse,kadında erkeği dövemez
ama şiddetle erkek dayağa devam ederse el ezher kadının kendini koruma adına misliyle karşılık verebileceği fetvasını vermiş,
ki hepimizde biliyoruzki el ezher çok büyük alimlerden oluşan bir kurum
en azından huyela efendinin verdiği ışıkçıların linkindeki bilgilerden daha güvenilir
hayırlı günler
vesselam
Allah razi olsun kardesim sizinle ayni fikirdeyim
islamiyet budur
iki kat dovun derken de su belirtiliyor
: erkegin sizi dovmeye hakki yoktur{anlaminda}! Allah tum zor durumda olan kardeslerin yardimcisi olsun
erkek tabikide bir adim ondedir ama bu boyle oldugu icin cok yanlis yorumlaniyo malesef bu beni cok uzuyo
eden bulur kul hakki diye bisey var
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul