Yalnız Mesajı Göster

Kadına 'Sen İki Katı Döv' Fetvası...!

Eski 08-03-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

Kadına 'Sen İki Katı Döv' Fetvası...!

kırçiçeği´isimli üyeden Alıntı

değerli nevin kardeşim, bildiğimiz gibi RASULULLAH sav eşlerinin hiçbirisine bir kez el kaldırmamıştır

ve el kaldırmadığı gibi eşlerinin her birisinede ayrı incelik ve nezaketle yaklaşmıştır

bir hadiste eşini döven sahabeye demek siz eşinizi gündüz dövüp gecede koynunuzamı alıyorsunuz öylemi diye azarlamıştır?

peygamber efendimiz sav kadınları koruyup kolladığından kadınların hamisi ünvanınıda zamanında almıştır

eşleriyle tartışan zamanın hanımları eşlerini peygamber sav e şikayet ederdi

ve peygambersav den çekinen sahabi eşleriyle tartışmamaya dahi özen gösterirdi

hepimizin bildiği meşhur hadiste Rasulullahsav eşleriniz size Allahın emanetidir buyurmuştur

eşine tokat atan,ona dayak atan ALLAHtan aldığı emanete hıyanet etmiştirki hıyanetin en büyüğünü yapmıştır

huyela beyin size verdiği linke baktım sizi tatmin edebilecek bir bilgi olduğunu zannetmiyorum

çünkü siz sanıyorumki evli birisiniz ve eşinizden dayak yediğinizi söylüyorsunuz

o linktede evli olmayan kişilere seçeceği eşle ilgili bilgiler verilmiş

sonuç olarak şunu söylemek gerekirki eşini döven erkek ALLAHtan aldığı emanete hıyanet etme gibi büyük bir günaha girmiş demektir

erkek kadını nasıl dövemezse,kadında erkeği dövemez

ama şiddetle erkek dayağa devam ederse el ezher kadının kendini koruma adına misliyle karşılık verebileceği fetvasını vermiş,

ki hepimizde biliyoruzki el ezher çok büyük alimlerden oluşan bir kurum

en azından huyela efendinin verdiği ışıkçıların linkindeki bilgilerden daha güvenilir

hayırlı günler

vesselam

Allah razi olsun kardesim sizinle ayni fikirdeyim islamiyet budur iki kat dovun derken de su belirtiliyor : erkegin sizi dovmeye hakki yoktur{anlaminda}! Allah tum zor durumda olan kardeslerin yardimcisi olsun erkek tabikide bir adim ondedir ama bu boyle oldugu icin cok yanlis yorumlaniyo malesef bu beni cok uzuyoeden bulur kul hakki diye bisey var

Alıntı Yaparak Cevapla