08-03-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hz.Fatıma'Nın Düğün Ve Zifafı
Siyahgulsevdalisi´isimli üyeden Alıntı
Hz Fatıma'nın Düğün ve Zifafı
Peygamber Efendimiz Hz Fatımma'yı hazırlamalarını, müminlerin annesi Ümmü Seleme(R A ) ile azad etmiş olduğu cariyesi Ümmü Eymen'e (R A ) emretti Hazırlık tamam olunca, kır renkli bir deveyi zamanın icaplarına göre süsleyip hazırladılar Cenab-ı Fatıma validemizi deveye bindirip ipini Selmanı Farisi'nin eline verdiler ve Hz Ali'ye:
"Ya Ali, Fatıma gelin olarak evinize gönderildi akaşam namazından sonra ben de geleceğim, beni bekleyin" buyurdular
Akşam olunca Resul-i Ekrem Efendimiz Hz Ali'nin evine varıp kapıyı tıklattı, içeri girmek için izin istedi Resulullah (S A V ) kapıya çıkan Ümmü Eymen'e :
- Kardeşim burada mı? buyurdu Ümmü Eymen (R A ) :
- Babam anam sana feda olsun ey Allah'ın Resulü, senin kardeşin kimdir? dedi Resulullah efendimiz :
- Ali b Ebi Talib'dir deyince Ümmü Eymen :
- Senin kızın ona nikahlandığına göre o senin nasıl kardeşin oluyor? dedi Resul-i Ekrem :
- Evet o muhakkak öyledir, buyurdular Sonra :
- Esma binti Umeys de burada mı? dediler "Evet" cevabı verilince :
- Demek Allah Resulunun kızına hizmete geldi, buyurdu Ümmü Eymen :
- Evet, dedi Resulullah 
- Hayra ersin, diye dua etti
Bundan sonra Peygamber efendimiz su istedi bir kap içinde su getirdiler Resulullah Efendimiz o suyun içine bir miktar misk döktüler O sudan Hz Ali'nin (R A ) göğsüne, arkasına ve kollarına sepeledi Ve şöyle dua etti :
"Ya Allah, bunlara bereket ver (ve bu izdivacı) bunlara mubarek kıl" buyurdu Daha sonra Hz Fatıma'yı çağırdı Cenab-ı Fatıma, utancından gözlerini elbisesinin üzerine eğmiş duruyordu Resulullah efendimiz bu sudan onun üzerine de sepeledi ve:
"Ya Allah, onu ve zürriyetini şeytanın şerrinden korumanı niyaz ediyorum" diye dua etti Bundan sonra Resul-i Ekrem İhlas ve Muavvezeteyn surelerini okumuş, onlara ve zürriyetlerine dualarda bulunmuş ve Hz Ali'ye hitaben:
"Allahın adı ve bereketiyle haydi zevcenin yanına gir" buyurdular
Kaynak:
İslam'da Kadın ve Aile, Mehmed Emre
ne güzel konular güncellemek istedim Allah razı olsun
|
|
|