Yalnız Mesajı Göster

Mü'min Kadının Mülk Anlayışı Nasıl Olmalı

Eski 08-03-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Mü'min Kadının Mülk Anlayışı Nasıl Olmalı

Allah’ın Resûlü Allah’ın bu dünyada razı olup istediği bir hayatı örneklemekle mükellefti Allah’ın istediği kulluğu en güzel bir biçimde pratikte insanlara göstermekle mükellefti O O öyle bir hayat yaşamalıydı ki toplumda hiçbir kimsenin Onun hayatı karşısında komplekse düşmemesi ve işte benim efendim, işte benim örneğim, işte benim pişdarım, işte benim reisim, benim liderim O benim efendim olarak böyle bir hayat yaşadıktan sonra ben Onun yaşadığı hayatı yaşamaktan niye aşağılık duygusu duyayım? Niye ezilip büzüleyim? Ben mutluluğu, ben izzet ve şerefi, ben huzur ve saadeti, ben kulluk ve özgürlüğü yalnızca Allah Resûlüne teslimiyette ararım Ben sadece Onun gibi olduğum zaman mutlu olurum diyerek onurlu ve şerefli bir hayatı yaşamanın zevkine erecektir Tüm toplum böylece güzel bir hayata kavuşacaktır
Ama eğer bunun aksi olursa Toplumun peygamberi, toplumun önderi, örneği, lideri, imamı, başkanı, devlet reisi o toplumun gözleri önünde hiç kimsenin ulaşamayacağı bir hayatı yaşarsa, hiç kimsenin elde edemeyeceği nimetlerin içinde yüzerse ve o toplumun fertleri kadınıyla erkeğiyle o hayatın özlemini duymaya başlarlarsa, herkes böyle bir hayata ulaşmanın kavgası içine girerse, ulaşamadıkları için de herkes böyle bi aşağılık kompleksine girer ve kimliksiz, mutsuz bir yaşantının mahkumu olursa varın birbirini yiyecek hale gelen o toplumun durumunu siz düşünün
Allah razı olsunRabbim nefsimize yenik düşürmesinbiz bayanlar malesef daha düşkünüz dünya malınadevamınıda iftardan sonra okucam inşallahAllaha emanet olunçok güzeldi

Alıntı Yaparak Cevapla