08-03-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
? Ya Erkekler ?
_YUSUF_´isimli üyeden Alıntı
Değerli kardeşim ''son olarak eklediğin'' : ) güzel yorumun için teşekkür ediyorum
Yazıya gelince,
Bu başlıkların irdelenmesi islamın kadına verdiği değerin, kadınlarımız tarafından pek anlaşılamıyor ve uygulanamıyor olmasından kaynaklanıyor düşüncesindeyim
Böyle oluncada erkeleri bir sürü başlıklar altında kitap, makale yazmaya itiyor işte : )
Eğer kadınlarımız islamın kendilerine verdiği değerleri anlayıp islamın koyduğu kurallar içerisinde yaşamaya özen gösterebilse bu kadar kitap, makale yazmak zorunda kalmayacak erkekler,
''Erkekler sanki çokmu uyuyor islami kurallara'' dediğinizi duyar gibi oluyorum,
Evet erkeklerinde eksikleri tabiki var belkide kadınlardan daha fazla ama gözardı etmememiz gereken kadın erkekten değil erkek kadından sorumludur
İşte bu sorumluluk duygusu erkeklere böyle başlıklar altında yüzlerce kitap, makale yazmak zorunda bırakıyor
Kendinide erkeklerden sorumlu zanneden bazı bacılarımızda işte böyle kaleme sarılıp feministlik yapıyor : )
Hakkınızı helal ediniz
Hayırlı Bereketli Ramazanlar

İbn Umer (R) şöyle demiştir: Peygamber (S) âşûrâ orucu tuttu ve âşûrâ orucunu tutmayı emretti Ramazân orucu farz kılınınca, âşûrâ orucu tutmak terk olundu (Râvî dedi ki)Abdullah ibn Umer âşûrâ orucunu tutmazdı, ancak tutmakta olduğu nafile oruca tesadüf etmesi olabilirdi
Buhari
efendim  yaptıgınız imalı teşekkür için biz teşekkür ederiz  : )
erkekleri bayanlar hakkında kitap yazmaya makale yazmaya iten sebeb 
beylerin ellerinde hanımların esikliklerinin ,hatalarını , içtimai hayatta yaptıkları yanlışları bahsedecek üzerine gidilecek , metalyaller çok fazla 
kıyafet ,tesettür edep terbiye ahlak,insan ilişkileri , sosyal ilişkiler, annelik , eş olma görevi  
şahsiyetli mümin hanım olma, hanımefendi olma bu saydıklarım maddelerden , birinde bile birazcık zafiyet olsa aksaklık olsa digerlerini olumsuz yönde tetikliyor haliyle ortaya üzerinde çokca konuşulacak ,irdelenecek ,çözüm yoları aranacak durumlar çıkıyor  
yani kendimizi , hemcislerimizi savunmak istiyorum illaki bir şey yazayım diyorum yok , tabi son olarak : )
Osman nuri topbaş hocaefendimizin ( ALLAH ondan razı olsun ) güzel bir sözü vardır ilk okudugum zaman oldukça etiklenmişimdir 
buyurmuşlar ki
Kadının yaratılışına göre yaşaması toplumu cennete çevirir Kadın; âilede, toplumun billur bir âvizesi gibidir   Eğer kadınlara mutluluk için sokaklar gösterilirse, hayat yolları cam kırıkları ile dolar
cam kırığıda hem değersizidir , hemde çevreye zarar verir işin özü bu galiba 
selam ve dua ile 
|
|
|