Konu: Cilbab
Yalnız Mesajı Göster

Cilbab

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Cilbab

hacer oguz´isimli üyeden Alıntı

CİLBAB’IN MAHİYETİ

Bundan olacak ki, müfessir Âlûsi (v_l270/1853) şunları söyler: “Sonra bilesiniz ki, bana göre günümüzde ileri düzeyde (müreffeh) hayat süren birçok kadının, evlerinden çıkarken, üst elbise olarak giydikleri örtüler de (cilbâb olamayacakları gibi), gösterilmesi yasaklanan zinetler türündendir Çünkü bunlar, nakışlı, desenli ve göz alıcı giysilerdir Bana göre erkeklerin, kadınlarına böylece çıkma izni vermeleri, bundan hoşlanmaları ve kadınlarının yabancı erkekler arasında bu şekilde dolaşması, “ğayret” -yani övülmüş olan mahremini kıskanma azlığındandır Bu, yaygın bir musibet halini almıştır Böyle yaygın musibet haline gelen şeylerden biri de; kadınların, kayınbiraderlerinden sakınmamaları, kocalarının da buna aldırmamaları, hatta çoğu zaman da bunu bizzat kendilerinin emretmeleridir Bütün bunlar Rasülullah (sav)’in müsaade etmediği şeylerdir La havle ve lâ kuvvete illa billah!” (Rûhu’ l-Me’âni XVII/l 46)

selamün aleyküm

hacer oğuz kardeşimmevla razı olsun çok güzel bir beyanat olmuş

şimdi yine birileri beni suçlayacak ama olsunherkes okusunda cilbab ne imiş görsün istedim

şunuda yazayım yukarıda ki yazıda isimleri zikr edilen alimler muhalefet edilecek kimseler değildir

Alıntı Yaparak Cevapla