Konu: İnşirâh..
Yalnız Mesajı Göster

İnşirâh..

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İnşirâh..

İnşirâh

İnşirâh;İnşirâh Hâra düştüm,dilime kan değdi yüreğime od

Dâra düştüm Ey Rab bana bir inşirah

Ah-u efgânımı bir dinleyiver, bu gece çok karanlık katran karası olmuş göğsümü bir açıver Daraldım Bir bakıver

Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?(inşirah/1)

Genişlettin ey yar! Dünyadan bunaldığım her vakit,yağmur yağmur yüreğime,damla damla gözlerime düştün

Semalarda yerim yok bilirim,arşlardan ta ki gönlüme düştün

Yaralar bedenimde yol çizerken adeta,tuz değil ,sen gönlüme tılsım sürdün

Dünya zemininde ayaklarım kayarken bir bilinmezliğe, tut nolursun bırakma bilmediğim alemlere Gece ve ben iki biçâre yine kapındayım

Soluklanmak istiyorum Ya Rab! Gece yeminli konuşmuyor benimle

Gece küskün bana, yalnız bıraktım onu gelirim diye

Gitmedim ona Ya Rab! Geceler bensiz geçti,seccadeler eşsiz,yıldızlar yoldaşsız kaydı

Geceye söz verdim gelirim diye,gitmedimİhanetim var onaGece yeminliBen sana bugün yalnız geldim

Terkedilmiş sevdaların mekanından geliyorumYıllanmış sevgilerin koynundanAyrılıklardan geliyorumYalnızlıktan Gönlümün tenhasından geliyorumGecenin günahlarımı örtmeyen mahremiyetinden geliyorumDünyanın arkamdan yırttığı gömleğimleKimsenin duymadığı ama kulağımı çınlatan aff sesleriyle geliyorumAdemin utangaç bakışlarıyla,Nuhun terk-i diyarıyla bir yunus affı edasıyla geliyorum

Daraldım Ya Rab! kabul ümidinin ferahlığıyla geliyorumYüreğim üşüyor artık,mahşeri bir yalnızlıkla geliyorumAç Ya Rab nolursun aç göğsümü tekrar bir köz değdirİçimin vahalarından kurtar beniİnşirah inşirah inşirah;ayet ayet genişlet beni

Yükünü senden alıp atmadık mı? O senin belini büken yükü (inşirah/2)

Attın ey yar! Ben bilemedim yükümün azaldığını ama sen hafiflettin beni

Dünyanın omuzlarıma yüklediği bu ağırlık, yüzümü yere düşürmeye başlamışken,bu yükü benden alarak belimi sen doğrulttun

Rükuya eğilen bir beden senin karşında yüce makama erdi

Secdeye değen baş,merhametinle sana erdi

Oysa ben bilemedimKirlenmiş yüreğimle,sözlerimi dünyaya aşina ettim kapıldım bu misafirhanenin işvesine

Şimdi temaşa bile edemiyorum masivayıAydınlanmıyor gözlerim,yeşermiyor kırık düşlerim

Yoksa Ey Rab ben,sen olan benliğimi çoktan mı tükettim?

Züleyha kadar günahkarım,Yusuf kadar masum olmak isterdim oysa ama ben düştüğüm zindanda ezilecek kadar günah topladım

Yüküm ağır Tüm zerrelerim affına sığındı Mecalsizim,hissizim,bir o kadar da cahilim

Al yükümü Ya Rab nolursun al belimi büken bu yükü tekrar hafiflet beni

Doğrult ki beni,yüzüm sana dönebileyim

Elimi sana açabileyim

İnşirah inşirah inşirah! ayet ayet doğrult beni

Senin şânını ve ününü yüceltmedik mi?(inşirah/4)

Yücelttin ey yar! En şerefli varlık olarak açtım dünyaya gözlerimi

Mahlukata halife eyledin

İns-an makamında ruhuma can verdinverdin de ben kıymetimi bilemedim

Aklımı sürgün ettim mantığın hiç uğramadığı yalancı uğraşlara

Her mevsim yağmur yağarken ruhuma,nadasa bıraktım kurak gönlümü

Her insan ektiği biçer değil mi Ya Rab! Günah ektiğim bahçelerde kara güller büyüdü,kokusuz renksizIşığım bir mumun aydınlandığı kadar,verdiğim bir aldığım kadar fakat ben olamadım bir senin bana biçtiğin değer kadar

Biraz mağrur,biraz bizâr,biraz da kendimi şekva ile geldim

Değersizliğimi bilerek,mecruh bir hal ile geldim işte Sen şanımı yüceltirken,ben bir o kadar acziyetimle,nasır tutmuş ayaklarımla,kör olmuş gözlerimle,karalanmış hanemle geldim

Kalbimi avcuma sıkıştırarak,rengini kimse görmesin diye saklayarak getirdim

Amansızım,dermansızım ,fermansızım!

Ya Rab yeniden yücelt beni gönül gözümden geçir beniGözyaşına gark eyle beni eyle ki insan bileyim kendimiİnşirah inşirah inrişah ayet ayet yücelt beni

~~ Yalnız Rabbine yönel(inşirah/8)

Hayatın koylarından çıkıp senin limanına yöneldim Yar Rab!

Sen ki sana gelmeyene dahi lütfederken,bilirim geri çevirmezsin beni kapından

Nihayetsiz acziyetimle,dünyevi arzuların kıvrımlarından,yokuşlu yollarından,ben kendimden geçerek sana geldim bu gece

Kün diyerek eyleyiverirsin diye bir ferman,ben ahvalimi dökerek sana geldim Ya Rab!

Benim sana anlatmaya halimi kelama ne hacet,sen beni bilirsin benim halim zaten aşikâr

Kurtar nolursun bitsin artık bu esaret!

Nefsanîyetin haysiyetini huzurda kırmaya geldimBakıp görmeyen gözlerimi sende açmaya,atıp yanmayan kalbimi sende yakmaya,her boşluğa sayan ama her daim seni anmayan dilimi konuşturmaya,sana muhtaçlığın şerefini başıma taç etmeye geldimSevdası her şeyden âlân;olursun aç yüreğimi ben senden bir inşirah istemeye geldim!

İnşirah inşirah inşirah!! ayet ayet ferahlamaya geldim Ya Rab , ben sende kalmaya geldimBir inşirah ayeti kadar sana yönelmeye geldim

Alıntı Yaparak Cevapla